Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tony Irvings varning till Linnéa Claeson

Deltagarna i ”Let's Dance” 2019.Foto: OLLE SPORRONG
Tony IrvingFoto: OLLE SPORRONG
Linnéa ClaesonFoto: OLLE SPORRONG

LaGaylia Frazier är förtrollande med sin energi och Robin Bengtsson kan bli kvällens succé – men Linnéa Claeson kan få problem.

Här låter vi "Let's Dance"-domaren Tony Irving säga sitt om hur det kommer att gå i fredagens veckofinal.

Let's Dance är antagligen den mest intensiva och emotionella utmaningen som våra deltagare har genomfört på flera år, för en del av dem på decennier. 

Bakom all glitter, glamour och drama finns sanningen om deras blod, svett och tårar som ”härstammar” från den hårda träning de har utsatts för. Hittills har de snittat på 200 träningstimmar sedan tävlingen startade och jag är inte förvånad över att de rasar i vikt och kommer i mycket bra fysisk form, och ikväll kommer de att behöva vara i denna goda fysiska form då de skall tävla i två olika danser. 

Den första dansen är en av de klassiska tiodanserna de fått lära sig denna vecka samt att den extra utmaningen med denna dans är att de fått välja en film som betyder något speciellt för dem och under en låt från filmen skall de genomföra sin tilldelade dans med alla grundkomponenter vilket innebär att karaktären och tekniken för den dansen är på en högre nivå än de hittills har presenterat.  

Men inte nog med detta, de skall också gestalta känslorna för filmen under denna dans. 

Deras andra dans vilket blir den första gången för säsongen där alla dansar samma dans ges vi tillfälle och möjligheten att jämföra dem med varandra på riktigt och denna dans är en discobattle. 

I den första dansen bedömer vi deltagarna utifrån deras egen prestation och utveckling, men i den andra dansen placerar vi dem i en rangordning och det är då vi tydligt kan se vem som är bäst på just disco. 

Den här extra dansen har förminskat deras träningstid för deras tilldelade tiodans vilket innebär att de måste ta tillvara på alla tekniker de hittills har lärt sig och ta emot sin koreografi snabbare, men samtidigt inte visa någon försämring i kvalitet och helst ha utvecklat sig. 

Nu får vi se vem som har fokus, viljan och kvaliteten att gå vidare och vem det är som inte klarar av de höjda fysiska kraven och hamnar på skräphögen.

 

Linnéa & Jakob

Foto: OLLE SPORRONG

Dans: Tango (Film: Aladdin)

Musik: En Helt Ny Värld – Myrra Malmberg / Peter Jöback  

”Kruxet för Linnéa är att tango har väldigt tydliga könsroller som är både historiskt, kulturellt och bedömningskriteriebestämda, och jag är osäker om Linnéa klarar av att kliva in i den roll som danssporten förväntar sig från henne och då har hon ett problem. Ändrar hon de klassiska bestämmelserna har hon en chans, och kan tappa viktiga poäng oavsett om hon klarar den fysiska uppgiften. Även om hennes låt heter ”En helt ny värld” är jag osäker på om dansen är förberedd på förändringen. Kvällens wild card!”

 

Lancelot & Linn

Foto: OLLE SPORRONG

Dans: Pasodoble (Film: Rocky)

Musik: Eye Of The Tiger – Survivor

”Lancelot har visat att han kan göra allting med en mogen, elegant och disciplinerad inställning och det är just det han behöver ta vara på i sin pasodoble vilken är den mest dansanta av danser för den manliga delen inom paren. Kroppen skall ha en kontinuerlig rörelse och aldrig vara statisk, vilket har varit en av hans svaga punkter.” 

 

Robin & Sigrid

Foto: OLLE SPORRONG

Dans: Slowfox (Film: The Greatest Showman)

Musik: Rewrite The Stars – Zac Efron / Zendaya

”Jag var otroligt kritisk mot Robin förra veckan då jag ställde kravet att han skulle ha en mer tydlig rörelse i sin torso. I slowfox är det otroligt viktigt att han skapar positioner som är baserade på en flexibel torsorörelse. Eftersom det var hans problem förra veckan hoppas jag att han har tagit vara på min kritik och fixat sitt grundläggande problem. Har han gjort det förutspår jag att det kan vara veckans hit.”

 

LaGaylia & Tobias

Foto: OLLE SPORRONG

Dans: Pasodoble (Film: Sex and the City)

Musik: Empire State of Mind – Alicia Keys

”Det var länge sedan jag sa detta till en kvinna; But I think I am in love! LaGaylia har förtrollat mig med sin energi, karisma, musikalitet och efter förra veckan med sin tekniska utveckling. Hon har genomfört en fantastisk utveckling och i just pasodoble tror jag att hon kommer att blomstra än mer ikväll.”

 

Magdalena & Tobias

Foto: OLLE SPORRONG

Dans: Rumba (Film: Ted)

Musik: För Kärlekens Skull – Ted Gärdestad

”I rumba ikväll måste Magdalena visa en mjuk överkropp, stark benteknik och en sensuell tolkning vilket jag aldrig trodde att hon skulle ha potential att uppnå. Men efter de sista två veckornas utveckling har jag en känsla av att Magdalena kommer överträffa allas förväntan. Svårigheten ligger i att hon måste vara mycket självständig och aktiv, och min kritik förra veckan var baserat på att just detta var hennes svaghet.”  

Thomas & Jasmine

Foto: OLLE SPORRONG

Dans: Tango (Film: Livet från den ljusa sidan)

Musik: Always Look On The Bright Side Of Life – Monty Python

”Nu har Thomas hunnit ikapp och alla ingredienser börjar sitta i hans kropp. Kruxet är att hans presentation är lite svag, vilket gör att han kan se rätt osäker ut. I tango måste han presentera en bestämd kontrollerad och kraftfull dans där han förmedlar total kontroll över sig själv och sin partner.” 

 

Kristin & Calle

Foto: OLLE SPORRONG

Dans: Slowfox (Film: A Star Is Born)

Musik: Shallow – Lady Gaga / Bradley Cooper

”Kristin började Let´s Dance redan med en hög naturlig förmåga för dans vilket innebär att i kombination med den hårda träningen och det fokus hon har haft, att hon har lyckats presentera en dansnivå som redan nu placerar henne bland Let´s Dance legender. Detta gör att jag förväntar mig små utvecklingar som är baserade på höga tekniska svårighetsgrader.”