Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tony Irvings omdömen inför Let's dance 21/4

Ikväll har vi en otroligt svår uppgift då vi skall skicka hem ett par som vi inte vill skall gå vidare till nästa veckas kvartsfinal.

För att kunna skicka hem rätt par så ställer vi i juryn kravet att alla uppfyller de grundläggande bedömingskriterierna;

dansa i takt, genomföra en felfri koreografi, ha en bra teknik, bra balans och vara ”samdansande”. Utöver dessa krav börjar vi ställa krav för dansens karaktär, känslor och att deltagarna levererar en bra show. Kvällens tema är ett ypperligt tillfälle för oss att börja se just ”showtime”, då det är dags för filmtema.

Denna afton måste deltagarna genomföra två fantastiska dansnummer, det första numret är en av deras obligatoriska pardanser där de skall visa allt de hittills lärt sig bemästra i standard- och latindanserna.

Det andra numret är en ”filmbattle” där de utmanar varandra med ett filminspirerat dansnummer. Precis som förra veckan har vi möjligheten att jämföra dem med varandra med just det sista numret. Vi vet från förra veckan att det inte är nog att deltagarna presterar det som vi i juryn vill ha, de är i starkt behov av att ni håller dem kvar med era röster, så mitt tips för kvällen är att lyssna noga på vad vi juryn säger och sedan röstar från era hjärtan.

Må det sämsta paret åka hem.

Textmanus: Tony Irving

Textbearbetning: Alexander Skiöldsparr Irving

 1. 1. Jesper Blomqvist & Malin Watson

  Foto: Olle Sporrong

  Film: The Royal Tenenbaums

  Dans: Quickstep

  Låt: Me and Julio Down by the Schoolyard (Paul Simon)

  ”Jespers berg- och dalbana genom dansen nådde toppen förra veckan; jag blev otroligt imponerad med hans Broadwaynummer, men mindre med hans jive. Som tur är för Jesper så är quickstep en dans som borde passa hans fotbollsben som handen i handsken. Snabb, lätt och tyngdfri skall han vara för att fortsätta sin utveckling ikväll och jag har en känsla av att han når målet.”

 2. 2. Stina Wollter & Tobias Bader

  Foto: Olle Sporrong

  Film: Chicago

  Dans: Samba

  Låt: When You're Good To Mama (Queen Latifah, Taye Diggs)

  ”Stina började säsongen som vår dancing queen och hon regerade de första veckorna, men när man ligger på topp för tidigt så finns det bara en väg att gå och det är ned vilket medförde att hon föll från sin tron. Förra veckan visade Stina att hon börjat kämpa för sin väg tillbaka. Hon har bemästrat teknik, musikalitet och show, men det som har kostat henne sin plats är att hon inte dansar utan att komma av sig. I samba måste hon ha bra studs i benen, rörelse i höfterna och en varierande rytm. Ikväll är det allt eller inget för Stina.”

 3. 3. Anja Pärson & Calle Sterner

  Foto: Olle Sporrong

  Film: Fifty Shades Darker

  Dans: Rumba

  Låt: I Don't Wanna Live Forever (ZAYN, Taylor Swift)

  ”Jag har inte varit imponerad av Anja. Hon har varit lagom bra på allt, men inget har varit strålande, eller visat hennes personlighet.

  Förra veckan tvingade Anja mig dock att göra en u-sväng, då hon i motsats till övriga deltagare var den enda som presterade lika bra i båda danser. Nu har jag förstått hennes strategi; Kvalitet och inte kvantitet, samt bygga på en deltävling i taget. I rumban ikväll måste hon lägga sin strategi åt sidan, för nu måste vi se Anja gestalta en teknisk, musikalisk och känslofylld rumba där alla bitar sitter på plats och att hon visar alla andra vart skåpet skall stå. Det här kan bli kvällens hit eller shit.”

 4. 4. Anders Öfvergård & Cecilia Ehrling Danemark

  Foto: Olle Sporrong

  Film: Goldfinger (James Bond)

  Dans: American Smooth

  Låt: Goldfinger (Shirley Bassey)

  ”Med en byggsten i taget har Anders tagit sig fram i tävlingen och varje vecka sätter han sina tre teser: takt, tur och teknik. Men för mig har han saknat den rätta karaktären, känslorna och presentationen för den dans han utfört. Han har byggt ett bra hus, men nu gäller det att han målar fasaden så att det blir intressant för alla andra. I american smooth i kväll har han sin största utmaning hittills, då det gäller att han får fram en känsla av elegans, sofistikation och gentleman. Utan dessa ingredienser så blir hans american smooth en ”rough ride”.

 5. 5. Ellen Bergström & Jonathan Näslund

  Foto: Olle Sporrong

  Film: Bridget Jones’s Diary

  Dans: American Smooth

  Låt: Ain't No Mountain High Enough (Marvin Gaye, Tammi Terrell)

  ”Jag har blivit otroligt imponerad av Ellens resa, för mig har hon lyckats att bli årets resa! Allt är som jag vill ha det, MEN perfekt kan vara tråkigt.

  För Ellen är de detaljer hon måste bemästra små, men ändock så betydelsefulla. När man finslipar tekniken är det lätt att man tappar presentationen, och gör hon det så är hon på en farlig väg.

  I kvällens american smooth som handlar om showtime är det dags för Ellen att släppa alla spärrar, annars riskerar hon att få åka hem.


Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!