Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tony Irvings krav: ”Vi accepterar inget annat”

Tony Irving har höga krav på deltagarna i ”Let's dance” redan den andra deltävlingen. Foto: OLLE SPORRONG
Thomas Ravelli. Foto: OLLE SPORRONG

Tony Irving har höga krav på deltagarna i ”Let's dance” redan den andra deltävlingen. 

Här säger han sitt - och bedömer varje par som ska dansa. De är bäst, och de behöver öva lite mer.

Det finns en förväntan i ”Let's Dance” att varje deltagare genomför sin egen ”resa” och visar sin individuella utveckling. Det är just den här resan som ni åskådare kan följa med deltagarna på när de visar sitt blod, svett och tårar. För mig som domare gäller det bara att titta på deras utveckling inom dansen. 

Ikväll får vi se vilken deltagare som blir den första att bli utslängd från tävlingen. Att komma sist i ”Let's dance” och bli den första att få åka hem är en plats som ingen av våra elva deltagare vill ha. 

Under förra veckans premiär var jag otroligt imponerad av samtliga deltagares första dansnummer. Kvaliteten var ovanligt hög för att vara deras startpunkt på tävlingen. Det är just den här startpunkten som jag använder som deras ”ground zero” för att basera min bedömning av deras framtida utveckling på. 

För att garantera att de går vidare i kväll måste de ha bättrat på sina svagheter som jag och mina jurykollegor påpekade förra veckan. Det är just dessa svagheter som är deras stora utmaning denna vecka. Det är inte nog med att de måste lära sig en ny dans och en ny koreografi, men jag förväntar mig också att de förvandlar sina svagheter till styrkor. Samtliga deltagare är nybörjare inom dans och deras svagheter är många. 

Ikväll får vi se vilken deltagare som förbättrat sig, vilka som har förändrats och de som redan har stagnerat. Kraven från juryn i år är enkla; ta tävlingen på allvar, ta vara på vår kritik och dansa bra!

Inget annat accepterar vi längre. 

SÅ BRA ÄR DANSPAREN

Méndez & Malin Watson

Dans: Cha Cha

Musik: I Need To Know - Marc Anthony

”Jag blev förvånad av den mjukhet och elegans Mendez skapade förra veckan i sin vals. Med den kroppskontroll han visade i kombination med hans egen musikaliska bakgrund förväntar jag mig att han dansar en fräck, flirtig och eldig cha cha. Svagheten för honom är att han är lite stel i ryggen och det kan göra att han inte blir tillräckligt rörlig i höfterna för att skapa en bra cha cha karaktär.” 

Linnéa Claeson & Jacob Persson

Dans: American Smooth

Musik: Fuck You - Lily Allen

”Linnéa har visat att hon har en bra kontroll över sin kropp vilket gjorde att hon kunde prestera en bra teknik i förra veckans samba. Kruxet är att hon inte vågade lita på sig själv hela vägen fram. I en American Smooth krävs det en mjuk, svävande och rullande teknik med en stark individuell performance och det blir en rejäl utmaning för henne. Mitt tips är att Linnéa blir veckans hit.”

Magdalena Forsberg & Fredric Brunberg

Dans: Cha Cha

Musik: Händerna Mot Himlen - Petra Marklund

”Tävlingsinstinkten blev tydlig när Magdalena klev in på golvet förra veckan och idrottskroppen blev en stor fördel. Däremot var hållningen lite konstig och stel, vilket kan bli problematiskt för Magdalena i en cha cha då ryggen skall vara flexibel och rörlig så att höfterna kan komma igång.” 

Dan Ekborg & Cecilia Ehrling Danermark

Dans: Tango

Musik: Summer In The City - The Lovin’ Spoonful

”Tango kommer att passa Dan otroligt bra då den klassiska karaktären är en roll som Dan lätt kommer att kliva in i. Det som kan göra att det blir svårt för honom är han förra veckan visade en brist på benteknik och elegans. Dan kan bli veckans wild card.”

Fab Freddie & Maria Zimmerman

Dans: Cha Cha

Musik: Like A Prayer - Madonna

”Säsongens ”Mr Personality” tog publiken med storm och till och med Ann blev småförtjust i honom. I en cha cha måste man ha snabba ben och fötter som gör att man kan flytta sig i takt med musiken. Då Freddie visade sig ha ett problem med sina ben och fötter tekniskt är det här en extra tuff utmaning för honom. Kan bli veckans flopp. ”

Lancelot Hedman Graaf & Linn Hegdal

Dans: Tango

Musik: Heroes - Alesso

”Många av de nödvändiga ingredienser som behövs för att utvecklas till en bra dansare presenterades av Lancelot förra veckan. Det i sig själv är en svaghet, för nu har vi höga förväntningar på honom. Tango kräver en lugn, dominant och stilfull performance, vilket är en total kontrast till förra veckans cha cha och jag är osäker på om den omförvandlingen av dansstil blir lätt för honom. ”  

Sanna Lundell & Aaron Brown

Dans: American Smooth

Musik: Respect - Aretha Franklin

”Att uppträda som dansare kräver att man vågar släppa loss och Sanna misslyckades med detta i samban förra veckan. American Smooth med sin mindre intima karaktär och mjuka kroppsteknik kommer att ge Sanna möjligheten att få revansch.”  

Robin Bengtsson & Sigrid Bernson

Dans: Samba

Musik: Paradise City - Guns n’ Roses

”Att prestera koreografi och tolka musiken har visat sig inte vara något problem för Robin, men bekymret är hans hållning. Hållningen är A och O i dansen, den skapar bra balans och kroppskontroll. I samba med sin snabba rytm och viktförflyttning är hållning i centrum. Nu gäller det att Robin har fått ordning på sin överkropp. ” 

Thomas Ravelli & Jasmine Takácz

Dans: American Smooth

Musik: Never Can Say Goodbye - Gloria Gaynor

”Aldrig i Let's Dance historia har juryn delat ut tre ettor! Ingen av oss kunde undvika det faktum att Thomas var besviken över sitt eget framträdande. Utmaningen i kvällens American Smooth är att genomföra sin rutin och övervinna sina nerver så att han kan börja delta i tävlingen på riktigt. Annars ligger han risigt till.”   

LaGaylia Frazier & Tobias Bader

Dans: Tango

Musik: Stop! (In the name of love) - The Supremes

”Power & personality har LaGaylia bevisat att hon bemästrar, men i tango måste hon lägga till performance & perfection då hon stapplade runt i obalans och tappade takten ett antal gånger under förra veckans nummer.” 

Kristin Kaspersen & Calle Sterner

Dans: Samba

Musik: Something Stupid - Robbie Williams & Nicole Kidman

”Det är sällan som jag blir förvånad över en deltagares prestation i program ett, men Kristin presenterade förra veckan sin quickstep som om hon hade dansat hela sitt liv och hon tog mig med storm! Samban däremot kan vara otroligt svårt för henne att genomföra då den kräver det totala motsatta rörelsemönstret för kroppen till en quickstep. Som alla dansare vet; bara för att du är bra på en dans betyder det inte att du är bra på alla.”