Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tony Irvings krav – efter regeländringen i ”Let's dance”

Tony Irving ställer höga krav på deltagarna som tagit sig till kvartsfinal. Foto: OLLE SPORRONG
Magdalena Forsberg och Tobias Karlsson har potential att krossa alla, tycker Irving. Foto: OLLE SPORRONG

Magdalena Forsberg har möjlighet att krossa alla andra, medan Linnea Claesson kan falla på sina tekniska brister.

I fredagens kvartsfinal i ”Let's dance” är det nya regler – och Tony Irving har höga krav på deltagarna.

Ikväll är det kvartsfinal, och det är inte vilken kvartsfinal som helst. Det är första gången under många år där vi har fyra deltagare där alla presterar dans på hög nivå samt bjuder på otroligt roliga och konstnärliga stunder. I kvällens kvartsfinal ändrar vi formatet för att göra det ännu mer spännande. Alla fyra par dansar sin första dans, vi i juryn utvärderar och bedömer den och ni i publik och tv-soffor röstar och sedan stängs röstningen.

De två par som hamnar högst upp på rankningen kvalificerar sig direkt tills semifinalen och tävlingsmomentet är över för dem i kväll. De två som placerar sig i botten tävlar ”head to head” i en duell. 

Vi utvärderar dansen, ni röstar och det par som vinner duellen går vidare till semifinalen. Det par som hamnar sist blir kvällens förlorare.

Den första dansen alla dansar är den allra sista av deras obligatoriska klassiska ballroom-danser. De som gör upp i duellen väljer i kväll själva vilken av deras tidigare danser de skall använda för att försöka krossa sin rival. Det i sig själv gör att kvällen blir spännande!

Öppningsnumret i kväll är även det unikt då kvällens alla deltagare; proffs och celebriteter dansar öppningsnumret. Kvaliteten är hög rakt över laget, nu gäller det att deras uppträdande är felfritt för ingen vill hamna på min skräphög.

 

Magdalena och Tobias

Dans: Quick Step

Musik: Feel – Robbie Williams

”Magdalena har haft en sporadisk resa; ena veckan outstanding, nästa svag. För att dansa en quickstep så gäller det att de dansar en ren traditionell quickstep med tät intim kroppskontakt, stadig ram och bra musikalitet. Utöver detta så gäller det även att hon levererar en riktigt bra show. Då Magdalena har varit oförutsägbar i sina uppträdande är det svårt för mig att förutspå hur hon dansar i kväll. Men sätter hon allting har hon förmåga att krossa alla andra.”  

Linnéa och Jakob 

Dans: Cha Cha

Musik: Dancing In The Moonlight - Toploader

”Linnea har visat att hon behärskar karaktär och känsla för dansen, nu måste hon kombinera det med stark musikalitet, snabba fötter och kraftfulla ben för att uppnå målet i cha cha. Hennes svaghet är att hennes ”performance” är ofta starkare än hennes teknik, så mycket hänger på att hon sätter allt i kväll.”   

Kristin och Calle

Dans: Tango

Musik: Snacket På Stan – Danny Saucedo

Kristin är som en snöröjare som har plogat sin väg genom hela säsongen som om hon var skapad för att dansa. Efter förra veckans olyckshändelse var jag förvånad över att hon inte bara klarade av att dansa, men också med så bra skicklighet. I tango måste hon ta tillbaka sin stjärnglans och bemästra all teknik, känsla och samdans som hon har utvecklat under hela säsongen. Faran för Kristin är att alla andra nu har hunnit ikapp henne, och det är dags att hon tar fram det lilla extra för att hålla sig kvar inte bara i ledningen men också i tävlingen.

Lancelot och Linn

Dans: Rumba

Musik: It Ain't Me – Kygo, Selena Gomez

Jag hade nästan räknat bort Lancelot och trodde ett par gånger att han skulle ha åkt ut, men han överträffar alla mina förväntningar. 

Förra veckan genomförde han ett av de starkaste genombrott jag har sett under mina 14 år i Let's Dance. Kruxet är om det är det bästa han har att erbjuda, för i kväll behöver han visa att det inte var en engångsföreteelse. Lancelot behöver vara sensuell, rörlig och expressiv om han skall ta hem segern i kväll och se till att han hamnar i semifinalen.