Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tony Irvings dom – så blir ”Let's dance”-deltagarna första dans

Domaren Tony Irving.
Foto: OLLE SPORRONG
Årets tävlande i ”Let's dance”.
Foto: OLLE SPORRONG

Penny Parnevik måste ta den fysiska utmaningen på allvar, Mikael ”Soldoktorn” Sandström får se upp med sin muskulösa kropp – medan John Lundvik bör satsa på att hålla kroppskontakt med sin partner likt ”en snickare bemästrar sina verktyg”.

Så lyder ett antal av domaren Tony Irvings bud innan kvällens säsongspremiär av ”Let's dance”.

Anders och Jasmine

Anders Jansson tillsammans med danspartnern Jasmine Takács.
Foto: OLLE SPORRONG

Dans: Quick step

Musik: I'll be there for you - The Rembrandts

”Jag blev överlycklig att Anders skulle vara med i programmet! Jag älskar hans komedi och de karaktärer han framför i sina shower och jag är säker på att han kommer att bjuda många roliga tolkningar av de olika danserna. Kruxet är att han är rätt lång och ser lite småklumpig ut, och det blir intressant att se hur han bemästrar dansens fysiska krav och bakar ihop det med konstens regler. I första dansen quick step krävs det en kraftfull och ståtlig rörelse i en stilfull paketering, och det är inte det man brukar förknippa med Anders.”


Penny och Jacob

Penny Parnevik och danspartnern Jacob Persson.
Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

Dans: Cha Cha

Musik: Symphony - Clean Bandit, Zara Larsson

”Penny är mästare i hur man deltar i realityprogram och kommer att känna sig väl hemma på den sidan av ”Let's dance” som handlar om hur man skall vara sitt naturliga jag i tv. Problemet för Penny är att hon måste göra mer än att förbrylla oss med sin personlighet och utseende, för vacker är hon. Nu gäller det att det är kraft i kroppen, ha snabba fötter och en rytm som syns ända ut i fingerspetsarna. I första dansen cha cha gäller det för henne att sätta foten på golvet och ta den fysiska utmaningen på yttersta allvar.”


Anders och Maria

Anders Svensson och danspartnern Maria Zimmerman.
Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

Dans: Samba

Musik: I don't care - Ed Sheeran, Justin Bieber

”Att en av Sveriges genom tiderna mest meriterade fotbollsspelare vågar ställa upp i årets säsong är otroligt häftigt! Att Anders är idrottslig, tävlingsinriktad och har en otroligt bra kropp vet vi, men hur kommer han att dansa? Med allt jag vet om fotbollsspelare så förväntar jag mig en bra fysisk rörelse, men sämre kvalitet för musikalitet och utstrålning. Hans första dans är samba vilken kräver rätt mycket koordination i höfterna, och jag tror att det kan vara svårt för honom redan i början.”


Andreas och Tobias

Andreas Lundstedt och danspartnern Tobias Bader.
Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

Dans: Cha Cha

Musik: Cake by the ocean- DNCE

”Andreas är känd av hela svenska folket som den främste discodivan i landet, men att dansa disco ger tyvärr ingen förtur i de tio danserna som måste presteras i hans ”Let's dance” resa. Han måste ta till sig teknik, koreografi och karaktärer som är förutbestämda och det ger honom ingen frihet att lägga till sitt discoglitter. Men hans tuffaste utmaning är inte bara att dansa i par, han skall dansa par med en annan man där valet av vem som för och vem som följer skall ändras från dans till dans, i cha cha även under dansen. Andreas får lära sig både att föra och att följa vilket är en dubbelutmaning, men jag är säker på att han kommer lägga lite glasyr på allt och göra det på sitt egna unika sätt.”


Alice och Hugo

Alice Stenlöf tillsammans med danspartnern Hugo Gustafsson.
Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

Dans: Quick step

Musik: Don´t call me up - Mabel

”Som en av Sveriges mest kända influencers har Alice total kontroll på hur hon kommunicerar i text och bild, men nu gäller det att kommunicera sina känslor i rörelser och konst. Likheten mellan hennes jobb och dans är många, men avgörande för om hon skall lyckas i ”Let's Dance” är att hon klarar av att bemästra olikheterna.

Olika kroppsdelar skall koordineras och röra sig i harmoni med musiken och i samspel med en partner. Tillsammans med sin danspartner Hugo skall Alice i kväll dansa quick step som är den mest fysiskt krävande dansen som finns - en rejäl utmaning från början.”


Mikael och Malin

Mikael Sandström tillsammans med danspartnern Malin Watson.
Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

Dans: Vals

Musik: When I need you - Leo Sayer

”Vad skall man säga om Sveriges snyggaste läkare som har en otroligt bra kropp och dansade lite grann för fyrtio år sedan? Det kommer dock inte ett hjälpa ett dugg. I sin första dans som är vals behöver Michael vara elegant, sofistikerad och mjuk med ett konstant flöde över golvet. Jag förutspår att pga hans muskulösa kropp som är mer anpassad till explosiva rörelser blir detta en tuff start för honom i tävlingen”.


Sussie och Calle

Sussie Eriksson och danspartnern Calle Sterner.
Foto: OLLE SPORRONG

Dans: Samba

Musik: Då börjar fåglar sjunga - Miss Li

”Som musikalartist vet vi att Sussie inte har några problem med att stå framför publiken och leverera en stark underhållning som är både konstnärlig och musikalisk. Problemet är att i stället för att vara soloartist skall hon nu röra som ena hälften av en helhet. Detta är en utmaning för henne. I första dansen som är samba skall hon anpassa alla sina rörelser för att förlänga det som hennes partner Calle har påbörjat. Känslan av att ”två blir en” skall finnas från början om hon skall påbörja sin resa på rätt sätt.”


John och Linn

John Lundvik tillsammans med danspartnern Linn Hegdal,
Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

Dans: Quick step

Musik: Gimme gimme gimme- Narada Michael Walden

”Bra röst, bra look, bra kropp och erfaren tävlingsmänniska är ingredienser som gör att John borde vara farlig i den här tävlingen, men kruxet är att det inte handlar om individen nu. Skall den här sångaren lära sig att dansa, vilket är en helt ny värld för honom kan han inte dra nytta av ett flertal av hans plussidor då skolning i dansens krav handlar om den fysiska utmaningen. I sin första dans som är quick step måste John klara av att hålla kroppskontakt med sin partner rakt genom dansen och bemästra henne som en snickare bemästrar sina verktyg”.


Bathina och Marc

Bathina Philipson tillsammans med danspartnern Marc Mariboe Christensen.
Foto: OLLE SPORRONG

Dans: Samba

Musik: Rock your body - Justin Timberlake

”Som programledare har Bathina alltid bjudit oss på kontrasterna i livet som en kameleont. Hon har lätt att växla mellan att vara kaxig eller seriös, elegant eller avslappnad, men fysisk rörelse är inte något vi förknippar med hennes profil. I hennes första utmaning som är samba behöver man kombinera en studsande rörelse i knän med en roterande höftrörelse tillsammans med musikaliska rytmer. Utöver detta ligger Bathinas extra utmaning i att leverera det med hennes egen personlighet och en äkta karnivalkänsla.”


Jan och Cecilia

Jan Björklund tillsammans med danspartnern Cecilia Ehrling Danermark.
Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

Dans: Cha Cha

Musik: Vi är på gång- Tomas Ledin

”Att en av Sveriges främsta politiker de sista decennierna vågar kliva in i ”Let's dance” och utmana sig själv är helt underbart! Han är van att få röster och vet vad man skall göra för att flirta med popularitet för att få folk på sin sida, men nu gäller det att han även skall fånga juryn och för att göra det måste han skapa ett bra framträdande med all underhållningsvärde och det kommer att vara svårt för honom.”