Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tony Irving tippar – så blir omgång 4 av ”Let's dance”

Stora missen i Let's dance: ”Pinsamt för en så rutinerad man”
Foto: OLLE SPORRONG
Hela startgänget i årets säsong.
Foto: OLLE SPORRONG

Så här tror domaren Tony Irving att det går i kvällens ”Let's dance” – där de tävlande den här gången är indelade i team.

Team 1

Anders & Maria, Sussie & Calle, Alice & Hugo

 Team 2 

John & Linn, Penny & Jacob, Jan & Cecilia


Sussie Eriksson & Calle Sterner

Dans: Vals

Musik: En Helt Ny Värld- Myrra Malmberg, Peter Jöback

Vals skall var mjuk, flödande och harmonisk och hittills har Sussie visat alla förutsättningar för att uppnå de enkla utgångspunkterna för vals. Men det krävs en otroligt stark ben- och fotanvändning för att skapa den teknik vi kallar ”rise & fall”. Detta blir Sussies största fysiska utmaning hittills.


Alice Stenlöf & Hugo Gustafsson

Dans: Rumba

Musik: Hero- Mariah Carey

Jag är helt fascinerad över hur Alice kan pendla mellan att se ut som en fantastisk dansare ena sekunden, för att i nästa se ut som en Bambi på hal is. Om Alice skall dansa en bra rumba ikväll måste hon visa  jämn kvalitet rakt genom hela dansen som gör att vi kan värdesätta hela paketet, och inte nöja oss med halvfärdiga ingredienser. 


Jan Björklund & Cecilia Ehrling Danermark

Dans: Slowfox

Musik: Utan Dina Andetag- Kent

Att glida fram över golvet med mjukt varierande rytmer och samtidigt fånga en elegant känsla av en engelsk balsal på 1920 talet är Jans mål ikväll. Hittills har Jan tagit till sig min kritik och använt den varje vecka som ett verktyg för att utvecklas. Men slowfox kräver  harmoni. Kan bli kvällens flopp.


Penny Parnevik & Jakob Persson

Dans: Slowfox

Musik: Fix You- Coldplay

I förra veckans rumba blev jag otroligt imponerad av Pennys förvandling – från den fula ankungen till den vackra svanen. Långa snygga ben har hon, och nu har hon visat hur hon skall använda dem. I slowfox är det bra med långa ben då det underlättar de stora svepande rörelserna över golvet. Kan bli kvällens hit!


Anders Svensson & Maria Zimmerman

Dans: Vals

Musik: Fields Of Gold- Eva Cassidy

Det är något roligt som händer när Anders kliver ut på golvet! Han verkar vara i någon slags bubbla med sådan intensiv blick och fokus att jag nästan känner att han strävar efter att vara felfri. Kruxet är att det behövs en inre glöd och en värme som skall släppas fram så att valsens sofistikerade känslor kan uppnås, och det tror jag kan vara svårt för honom.


John Lundvik & Linn Hegdal

Dans: Rumba

Musik: Save The Best For Last- Vanessa Williams

”Ärligt talat hade jag räknat bort John och nästintill förberett mig på att han skulle åka hem. Under femton år har jag aldrig sett en sådan radikal förändring under en vecka som John förra veckan slängde upp i mitt ansikte. Från en tvåa i första programmet till en nia förra veckan har jag varit tvungen att omvärdera honom och nu när han tar tag i det som är den mest tuffa latinamerikanska dansen har jag så höga förväntningar på honom inte bara för tekniken, men för en helhetsupplevelse som får mig att känna att jag vill vara med dem på golvet”.