Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tony Irving om semifinalen i Let's dance

Det är dags för semifinal i Let's dance.

Tony Irving skriver om deltagrana som är kvar – och vad de måste göra för att ta sig till final i kväll.

 1. 1. Jesper Blomqvist & Malin Watson

  Foto: / OLLE SPORRONG EXP
  Dans 1: Disco Musik: Boogie Wonderland (Earth, Wind & Fire, The Emotions)
  ”Jespers resa till semifinalen har inte varit lätt, vissa veckor har han överträffat sig själv och andra har det gått åt skogen. Dock, i förra veckans nummer då han satte sin tre perfekta tior såg vi en glimt av hans potential till en finalplats.

  I disco borde Jesper glittra, då det är just när han får tolka musiken fritt och explodera med energi som han är i sitt esse.

  Jag förutspår att detta blir kvällens stora höjdpunkt.”

 2. 2. Jesper Blomqvist & Malin Watson

  Foto: Olle Sporrong
  Dans 2: JURYNS VAL – Cha cha Musik: När vi gräver guld i USA – GES

  ”Ärligt talat, när Jesper dansade chacha första gången så höll han takten dåligt och hans fötter pekade inåt. Nu vill vi se att takten hålls och fötternas position är korrekt, samt att han lägger till alla andra färdigheter som han skaffat sig under sin resa. Klarar han inte detta kan detta vara dansen som blir slutet på Jespers resa.”

 3. 3. Anja Pärson & Calle Sterner

  Foto: / OLLE SPORRONG EXP
  Dans 1: Jazz Musik: It don´t mean a thing (If it ain´t got that swing) - Lady Gaga/Tony Bennett

  ”Det var många som tippade att Anja skulle ta sig till semifinalen redan från första början, men jag var inte av dem. Jag tyckte att hon var tung, tråkig och blek, men för varje utmaning har hon tagit till sig av allt det som juryn sagt, byggt på detta och kommit tillbaka till nästa deltävling och visat en tydlig utveckling. För mig har Anja förvandlats från den fula ankungen till en vacker svan, och i jazz har hon en utmaning som för första gången passar henne perfekt! Rytmisk, fräck och smidig behöver Anja vara för att klara av en klassisk jazz. När man tittar tillbaka på hur hon har bemästrat alla andra utmaningar, tror jag att det här kan bli hennes bästa framförande.”

 4. 4. Anja Pärson & Calle Sterner

  Foto: / OLLE SPORRONG EXP
  Dans 2: JURYNS VAL – American Smooth, från program 2. Musik: Vita vidder - Family Four

  ”När Anja började i Let´s Dance var hon ograciös, ansträngd och vågar jag säga det; klumpig och dessa attribut blev tydligast i hennes american smooth. För att garantera sin plats i finalen behöver Anja fixa de här grundläggande problemen och hitta sin inre Ginger Rogers, annars är det färdigåkt för henne.”

 5. 5. Ellen Bergström och Jonathan Näslund

  Foto: / OLLE SPORRONG EXP
  Dans 1: HipHop Musik: Dynamite – Taio Cruz

  ”Redan från första början har jag varit förtjust i hur Ellen dansar. Hennes resa och utveckling har varit fantastisk! Hon har de senaste veckorna dominerat tävlingen, men kruxet har varit att hon inte har en jämn prestationsnivå och för att ta sig till finalen behöver hon överträffa sig själv i den första utmaningsdansen som är hiphop. Hiphop kräver ett bra gung, bra attityd och en bra tolkning av låten. Lyckas Ellen kan detta bli kvällens hit, men misslyckas hon kan det bli kvällen shit.”

 6. 6. Ellen Bergström & Jonathan Näslund

  Foto: / OLLE SPORRONG EXP
  Dans 2: JURYNS VAL – Samba, från program 2. Musik: This One's For You - Zara Larsson, David Guetta

  ”Ellen har jag jämfört med olika vitvaror under säsongen; från ett kylskåp, frys till en tvättmaskin. I samba behöver hon bli mer rytmisk, följsam och mjukare. Efter hennes elementdans förra veckan till ”eld” där hon rörde sig med het rytm i rumpan kan jag lätt förutspå att om lyckas hon med detta så är hon garanterad en plats i finalen.”