Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tårarna efter succén – sonens hemliga samtal

Känslorna svallade när Kristin Kaspersen och Magdalena Forsberg blev klara för final i ”Let's dance” 2019.Foto: OLLE SPORRONG
Magdas danspartner Tobias Karlsson grät av juryns beröm – och för Kaspersen blev ett privat och känslofyllt telefonsamtal från sonen Leon en skjuts vidare från semifinalen.Foto: TV4
Magdalena Forsberg och Tobias Karlsson blev känslosamma.Foto: TV4
Magdalena Forsberg och Tobias Karlsson blev känslosamma.Foto: TV4
Kristin Kaspersen.Foto: OLLE SPORRONG
Magdalena Forsberg och Tobias Karlsson.Foto: TV4
1 / 7

Känslorna svallade när Kristin Kaspersen och Magdalena Forsberg blev klara för final i ”Let's dance” 2019.

Magdas danspartner Tobias Karlsson grät av juryns beröm – och för Kaspersen blev ett privat och känslofyllt telefonsamtal från sonen Leon en skjuts vidare från semifinalen.

– Han ringde direkt efteråt i pausen. Han bara skrek, säger hon.

Programledaren Kristin Kaspersen och tidigare skidskyttestjärnan Magdalena Forsberg är klara för final i ”Let's dance” efter en rysare.

Båda paren hyllades stort av juryn under tävlingen, något som efter den andra dansen fick det att brista för Forsbergs danspartner Tobias Karlsson, som efter juryns ord om hans koreografi fällde flera tårar.

Direkt efter sändning berättade han om känslorna.

– Det är väl som med alla andra, man blir väldigt glad att man får en bekräftelse när man har gjort något bra. Jag är väldigt stolt över vad vi har gjort, berättar han och fortsätter:

– Man lägger sin själ i det här. Vi som koreografer och dansare, vi lägger all tid, all energi, all kärlek till det här. Vi älskar ju det här så mycket. Det här är vår profession, våra liv, det betyder så mycket.

Magdalenas hyllning till sin danspartner

Efteråt var också Magdalena Forsberg märkbart rörd och passade på att hylla sin danspartner.

– Det är helt magiskt hur mycket själ och hjärta du lägger ner i det här alltså. 

Det var en känslosam kväll även för Kristin Kaspersen och Calle Sterner – som både hyllades stort av juryn i sändning. Paret fick tio poäng av alla tre jurymedlemmar för båda dansnumren.

– Jag rös genom hela numret. Jag kände varenda känsla du hade, sa Ann Wilson.

– Jag har ingenting att säga, för perfektion behöver ingen utvärdering, menade Tony Irving.

Efter semifinalen avslöjade Kristin Kaspersen det peppande och känslofyllda telefonsamtal hon fick i pausen, då sonen Leon, 15, ringde upp henne. 

Kristin Kaspersen: ”Han bara skrek”

Sonen Leon har vid de flesta avsnitten varit på plats i studion för att stötta sin mamma, men i semifinalen var han inte på plats. 

– Han ringde direkt efteråt i pausen. Han bara skrek, det var jätteroligt, säger Kaspersen, som också förklarade en av anledningarna till alla känslor som väller fram under ”Let's dance”-veckorna.

– Vi lägger ner hela vår själ i det här just nu, och det är klart att det är så mycket känslor i det här. Det är något med berättande, det är rörelse, det är massa liksom. Det är ju en känslostorm på ett positivt sätt.

”Fått vara mamma lite närmare”

Kristin Kaspersen berättade också efter sändning om hur TV4-programmet och livet med repetitioner också fått henne att tänka extra mycket på sin bortgångna mamma Barbro ”Lill-Babs” Svensson, som gick bort den 3 april förra året.

– Jag har på ett sätt också fått vara mamma lite närmare, och inte bara Lill-Babs. För det har varit mycket om henne under året, men eftersom jag växte upp i replokalerna med henne så har jag fått vara nära henne som mamma här när vi repeterar och det har varit väldigt skönt.

Kaspersen och Sterner har flera gånger om tagit emot fina lovord av juryn och har pekats ut som favoriter i årets säsong. När finalplatsen blev klar valde även hon, precis om Magda att hylla sin danspartner.

– Calle är fantastiskt som har tagit med mig på den här resan och orkat med alla de här sjukt många timmarna då vi bara nöter och nöter.