Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sjukdomskaoset inför "Let's dance"-premiär

Under gårdagens "Let's dance"-repetitioner tvingades artisten Nanne Grönvall att bryta. Nu är flera av deltagarna sjuka inför morgondagens premiär.
Också programledaren Jessica Almenäs har dragit på sig en influensa. Foto: Olle Sporrong
Rebecca Stella Simonssons danspartner Alexander Svanberg har feber.
Också Jonas Hallberg...
... Och Alexander Hermansson är sjuka.
"Let's dance" har premiär i morgon.

"Let's dance" skakas nu inför premiären av en rad sjukdomsfall.

Nanne Grönvall var tvungen att lämna genrepet och bege sig till läkare.

– Jag har haft feber i flera dagar och svullen hals så jag har knappt kunnat äta, säger sångerskan.

De tävlar i "Let's dance" 2015

■ Nanne Grönvall, 52, artist. Dansar med Tobias Wallin.

■ Jenny Strömstedt, 42, programledare och krönikör. Dansar med Stefano Oradei.

■ Simon Sköld, 27, MMA-fighter. Dansar med Maria Zimmerman.

■ Marie Serneholt, 31, artist och programledare. Dansar med Kristjan Lootus.

■ Ingemar Stenmark, 58, skidlegendar. Dansar med Cecilia Ehrling.

■ Alexander Hermansson, 22, gymnast och barnprogramledare. Dansar med Jeanette Carlsson.

■ Jonas Hallberg, 44, stylist. Dansar med Malin Watson.

■ Rebecca Stella Simonsson, 29, designer, programledare och bloggare. Dansar med Alexander Svanberg.

■ Jonas Björkman, 42, fd professionell tennisspelare. Dansar med Veera Kinnunen.

De tränar hårt för att allt ska sitta under inspelningen av "Let's dance" - men den senaste veckan verkar feber och förkylning ha spridit sig bland både dansare och deltagare.

Bland annat var artisten Nanne Grönvall tvungen att avbryta repetitionen på grund av sin hosta. Hon hann genomföra sitt nummer men missade gruppdansen och tvingades senare att gå till läkare.

– Jag har haft feber i flera dagar och svullen hals så jag har knappt kunnat äta. Det finns två alternativ, det ena är att jag blivit värre på grund av att jag tränat och fortsatt som vanligt, vi hoppas att det inte är influensa men vi vet inte så man får ta en dag i taget nu, säger Nanne Grönvall.

Har feber och är förkyld

Trots att Nanne Grönvall var den enda som tvingades avbryta repetitionen är fler deltagare och dansare sjuka - bland annat bloggaren Rebecca Stella Simonssons danspartner Alexander Svanberg. Han har feber och är förkyld.

– Det är lite tråkigt att vi inte kan köra på och öva järnet nu när det bara är två dagar kvar, men det får bli vad det blir helt enkelt, säger Rebecca Stella Simonsson under repetitionen.

Det är också flera deltagare som drabbats av både förkylning och hosta.

– Huvudet börjar bli slitet, jag har varit förkyld och haft mardrömmar. Vi fick ta det lugnare än vad vi tänkt i början av veckan men eftersom att det blir bättre och bättre känns det lugnt, säger Alexander Hermansson, känd från "Rackartygarna".

"Kan inte stå och snörvla framför Tony Irving"

– Jag är harklig. Både Malin och jag har varit hostiga och slemmiga. Lite halvfeber i morse. Nu är det bara att trycka i sig C-vitamin. Jag kör järnet nu för att komma i form. Man kan inte stå och snörvla och hosta framför Tony Irving, säger stylisten Jonas Hallberg.

Enligt Tobias Wallin, som har medverkat i flera år och numera är danspartner till Nanne Grönvall, förklarar att det blir så här nästan varje år.

– I och med att vi är ett sådant tajt gäng, så sitter någon och är krasslig i fikarummet och så sprider det sig och går ut till nästan hela gänget, säger han.

Nanne Grönvall kommer inte att kunna genomföra träningen de två sista dagarna inför premiären, men hoppas att hon är frisk då.

– Jag vill vakna upp i morgon och vara frisk. Jag känner mig otroligt ledsen över det här. Det är så roligt och jag känner att det fortfarande finns saker jag vill slipa på, säger hon.

Repar sig inför fredag

Även om majoriteten av de tävlande har drabbats av sjukdom är inte produktionen allt för orolig över inspelningen av programmet på fredag.

– Det är man ju självklart, men det är ganska tuffa individer så vi tror att de repar sig till på fredag så att de kan göra ett bra nummer, säger presskontakten Anders Edholm.

Förutom deltagarna i tävlingen så har också programledaren Jessica Almenäs dragit på sig influensa - och riskerar att tappa rösten inför premiären.

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.