Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Samir Badran: Det kan vara fel på njurarna

Foto: Olle Sporrong
Foto: Olle Sporrong

Samir Badran har tidigare sagt att hans hjärta bara har 64 procents kapacitet av ett normalt hjärta.

Nu berättar han att han att hans läkare upptäckt förhöjda kreatinin-värden i hans kropp – något som ofta drabbar människor med njurproblem.

– Det kunde vara fel på njurarna, sa läkaren, berättar Samir Badran.

Artisten och "Paradise hotel"-profilen Samir Badran har tidigare berättat om sitt problem med hjärtat. Något som gjort att hans hjärta i dag bara har 64 procent av ett normalt hjärta. Efter en rutinkontroll på sjukhuset berättar nu den "Let's Dance"-aktuella Samir Badran att han fått besked om förhöjda nivåer av Kreatinin i kroppen.

– Jag fick testerna häromdagen, och jag var tvungen att göra det igen. Och jag hade höga kreatinin-värden, säger han.

 

LÄS MER: Samir Badran om tempot - nära gå in i väggen

Kan bero på fel i njurarna

Förhöjda kreatinin-nivåer beror på att njurarna mår dåligt och inte arbetar som de borde, enligt läkarna Robert Paul och Jessica Edén

– Det kunde vara fel på njurarna, sa min läkare. Men jag vet inte. Jag förstod inte de här värdegrejerna, men han sa att nivåerna borde ligga på 100 och nu ligger de på 108, säger han och fortsätter:

– Jag orkar inte oroa mig, jag antar att det inte är nått farligt, men jag vet inte.

Tidigare har Samir Badran berättat att det är hans hårda livsstil när han var ung som gjort att han i dag har ett försvagat hjärta.

– Jag har festat ganska mycket och jag tror att det skadar. Mitt hjärta är bättre nu, men jag har fortfarande dålig kondition, bara 64 procent av vad jag borde ha, sade han då.

LÄS MER: Samir Badran drabbad av hjärtfel – berättar nu

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.