Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Räcker folkets kärlek från -94 för att rädda Ravelli?

Thomas Ravelli fick en blackout under sin dans. Foto: OLLE SPORRONG

Nerver och snedsteg och en del ettor från juryn. Det hör till premiären.

Favoriten Kristin Kaspersen klarade trycket och flög över golvet i en glad quickstep.

Quickstep är ingen lätt dans. Det är hopp-hopp på snabba fötter och det ska ändå flyta fram. Kristin gjorde detta till kvällens bästa dans och fick juryns högsta poäng. 

Dessutom beröm av sin partner Calle Sterner, som kallade henne exemplariskt elev. De verkar ha kul ihop och det brukar man komma långt med.

Det fanns två andra överraskningar på dansgolvet.

Handbollsspelaren Linnéa Claesson, i lila klänning som matchade hårfärgen, sa att hon var livrädd, men rev av en samba med häftiga höfter. 

Realitystjärnan Lancelot Hedman Graaf, yngst i startfältet, förvandlades till cha cha-kavaljer. Kraftiga ben, tydliga steg och rätta rytmer. I publiken satt pappa Magnus Hedman röd om kinderna av stolthet. 

Vi ska inte glömma skidskytten Magdalena Forsberg, som var lite försiktig i första valsen, men det blir inte den sista. Hon vet hur man nöter in detaljer, hon har tävlingsinstinkt och har hon bara en tiondel kvar av populariteten från aktiva åren, så plockar hon tittarröster.

Artisten LaGaylia Frazier, som bjuder på livfullt minspel, visade rullande höfter och snabba fötter i en svettig cha cha. Och en väl tyglad Leo Mendez i frack genomförde en vals med tillkämpad elegans. 

Det var ett starkt startfält och förvånansvärt många dansade sig igenom sina nummer, nästan ingen var ute på promenad.

Men i botten, med juryns tre raka ettor, ligger gamla målvaktshjälten Thomas Ravelli. Samba var för svårt att börja med. Han tappade bort koreografin i början, tog sig tillbaka på sega ben och trampade runt i otakt. 

Till och med juryns Tony Irving var snäll mot honom.

Nästa vecka blir det utslagning och då måste Ravelli vara i bättre form. Eller räcker folkets kärlek, ger minnet från sommaren 1994, stödröster?