Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pernilla Wahlgren kunde inte hålla i sina egna känslor

Foto: OLLE SPORRONG

Dramatisk musikalkväll på dansgolvet, där favoriten Kristin Kaspersen dansade med nio stygn i pannan.

Och där unge Lancelot Hedman plötsligt fick fart på fötterna i en flygande quickstep.

Temat var musikal. Artisten Pernilla Wahlgren var gästdomare för att bedöma känslan i tolkningar av olika musikaler. Hon kunde inte hålla i sina egna känslor utan var väl generös, både med högsta poängen och ordet ”fantastiskt”. Det gav tävlingsomgången viss obalans.,

Kristin Kaspersen, som slagit pannan blodig på träning, dansade inspirerat en ursnygg paso doble till ”Mamma Mia” och hela juryn stod upp och applåderade. Fyra tior.

Linnea Claeson dansade rumba till musik ur ”Chess”. Snyggt och sensuellt. Ändå stod hon på trappan och var nära att åka ut. 

Magdalena Forsberg borde haft platsen på trappan. Hon misslyckades förra veckan, var redo för revansch denna vecka, men mansrollen i musikalen ”Hair” var inte lyckad. Inte samban heller. Det var alla skidskyttefans som lyfte henne vidare.

Lancelot Hedman har tillhört nedre halvan hela säsongen och förra veckan stod han faktiskt på trappan, som den näst sämste. 

Men kvällens tema passade den yngste deltagaren, som bara sett ”High school musical” och ”Sune”-musikalen. 

Lancelot spelade upp en scen ur ”Annie get your gun”, dansade en imponerande elegant quickstep och kvitterade ut dubbel-tia av juryn. 

I gruppdansen, där alla samtidigt dansade till Queen-låtar, var han inte bara bäst. Han var också under träning med och hade synpunkter på hela gruppens koreografi. 

Det kan man kalla ett genombrott.

För Robin Bengtsson var det dags för sista dansen. Han har överlevt länge nog, borde åkt ut redan för ett par veckor sedan. Kanske har han överlevt på danspartnern Sigrid Bensons popularitet.

Nästa vecka kvartsfinal. Om Lancelot Hedman levererar igen, så kan det, trots säsongens kvinnliga dominans, bli en kille i semifinal.

Men kvällens hjältinna, Kristin Kaspersen med fyra tior och nio stygn, hon är fortfarande min favorit till segern.