Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Molly Sandén: "Klart jag är kär - han är världens finaste"

Molly Sandén med pojkvännen Eric Saade under efterfesten för Melodifestivalen final.
Foto: Christian Örnberg
Molly Sandén tvingades lämna "Let´s dance" precis innan semifinalen.
Tre dagar senare tog hon sig tid att chatta med Expressen.se:s läsare om dansprogrammet, vad hon ska göra nu och drömmen om en att medverka i en musikal.
"Hittills har det inte funkat både p.g.a. dansen och skolan, men jag hoppas verkligen att jag en dag får stå där i en huvudroll", skriver Molly Sandén i chatten.
moderator: Chatten med Molly Sandén börjar om en liten stund.

Mikaela Larsson: heej fiina molly !" <3 har ditt liv förändrats något efter lets dance ? Puss
Molly Sandén: Hej söta! Ja, Let's dance har verkligen satt sina spår... Innan Let's dance var jag livrädd för att dansa, bjuda på min kropp och för att göra bort mig. Jag har alltid varit en sån där människa som vill kunna allt, och jag har alltid trott att inget är omöjligt - förutom när det gällde dans. Dansen gav jag upp redan som liten när jag gick i en dansgrupp och fick stå vid sidan och sjunga solon för att inte förstöra när de andra barnen dansade:P Det är först nu jag märkt att jag är beroende av att känna mig trygg i min kropp, och kunna röra mig någorlunda när jag står på scenen, för att klara av mitt yrke! Dansen har alltid varit lite av ett hinder, och när jag fick förfrågan om att vara med i Let's dance tyckte jag att det var värt att göra ett försök. Så, Let's dance har alltså inte bara förändrat mig som dansare utan även som person. Jag är tryggare i mig själv och jag är inte lika rädd längre för att göra bort mig. (Haha, Oj, vilket långt svar det blev!)

Daniel Jobeus: Vad var det bästa med och vara med i Lets dance
Molly Sandén: Utmaningen, och att sedan få upptäcka att ingenting är omöjligt! Sedan har jag även fått en massa nya vänner, och lärt mig mer om mig själv.

Robin: Hej Molly! Vill bara säga att du har gjort sora framsteg som ansare. Kunde du grunden innan du var med i programet?
Molly Sandén: Tack! Nej, absolut inte! Jag kunde INGENTING innan Let's dance. En mer odansant människa fick man leta efter! Jag var dessutom jätterädd för att dansa, så Jonathan har verkligen varit tålmodig med mig!

Olof: Har du kommit över utröstningen?
Molly Sandén: Ja, det måste jag säga att jag gjorde väldigt snabbt. Jag hade nämligen räknat med att åka ut redan i första programmet (då kunde man inte ens åka ut.. men jag var helt säker på att vi skulle diskas för att jag var så usel!) och varje vecka har varit som en bonus för mig. Jag hade aldrig vågat drömma om att komma såhär långt, så när de ropade upp Willy och Charlotte kände jag mig mer nöjd och lycklig över allt jag fått uppleva den här tiden, än vad jag kände mig ledsen. Det är väl självklart att man är ledsen också, men det är bara för att jag kommer sakna den här fantastiska lilla bubblan och alla inblandade - inte för att jag är besviken på något sätt.

Eric Nillsson: hej Molly mus vem tycker du ska vinna Let‘s dance?
Molly Sandén: Jag tycker att alla som är kvar är värdiga vinnare, eftersom jag vet hur mycket kärlek, tid och energi det lägger ner på detta äventyr. Men skulle jag välja en efter att ha sett deras prestationer hittills, så skulle jag välja Claudia. Hon har något alldeles extra.

fanny: hej söta molly! är det hård press att vara med i let’s dance ? är du kär i erik saade? ;):D
Molly Sandén: Hej söta du! 1. Ja, det måste jag verkligen säga. Men det som är så fantastiskt är att allt det roliga väger upp det som är tufft. Det är klart att det är en enorm omställning att från ingenting börja dansa ca 6-7 timmar om dagen, umgås med människor man aldrig träffat förut, att känna att alla felsteg man gör inte bara påverkar en själv - utan även ens danspartner, att gå igenom fredag efter fredag med nerver som nästintill tar död på en varje gång och att varje kväll komma hem och nästan somna i hallen för att man är så utmattad. Men som sagt, trots att det är hård press, så är det såååå mycket som väger upp det och gör att man vill fortsätta kämpa. Att tacka ja till Let's dance är det bästa jag gjort i hela mitt liv! 2. Klart jag är kär. Han är världens finaste.

Filip Harlin: Vem kom du närmast i lets dance?
Molly Sandén: Menar du förutom Jonte? Man kommer nära alla efter att ha spenderat så många timmar ihop under en så pass lång tid. Men förutom Jonte, kom jag nog närmast Claudia eller Mattias.

Tindra.S: Hej synd att du åkte ut:( Men jag undrar vad kommer du att göra nu efter let’s dance????? PS du är grym på att dansa
Molly Sandén: Ja, det är tråkigt, men jag är så fruktansvärt nöjd med allt jag fått uppleva att jag knappt kan vara ledsen. Nu ska jag satsa ordentligt på skolan så att jag hittar tillbaka till mitt vanliga tempo. Utöver det ska jag skriva en massa låtar (bl.a. i LA i sommar) medverka i en ABBA-turné med Magnus Carlsson och Charlotte Perelli, förhoppningsvis dansa på olika tillställningar med Jonte och umgås mer med familj och vänner.

izabella: om du hade vunnit letsdance, vad skulle du ha gjort då? :)
Molly Sandén: De tankarna har liksom aldrig funnits i mitt huvud, så när någon frågade mig det för någon vecka sedan svarade jag att jag skulle dansa naken på globens tak - så säker var jag att det inte skulle inträffa!

Minette: Hej sötaste Molly. <3 Bråkar du någonsin med dina systrar? För om man läser på din blogg och när man hör dig prata om dom så verkar det som om ni aldrig gör det. :D
Molly Sandén: Hejsan! Jo, det är väl klart att vi tjaffsar lite ibland, men ska jag vara helt ärligt så är det väääldigt sällan det händer. Jag vet faktiskt inte varför det är så, men vi är väldigt nära varandra och jag räknar dem till mina närmsta vänner. (En liten sak som jag tror kan förhindra mycket tjaffs, är att jag nästan alltid ger dem fri tillgång till min garderob. De får låna hur mycket de vill, och jag blir inte arg om de tappar bort eller gör sönder något. Haha, det låter kanske konstigt, men jag tror det kan göra mycket!)

Thorsten: Hej Molly. Det var en fröjd att se dig i Let’s dance, din positiva framtoning och glada humör gör dig till ett föredöme för ungdomar i din ålder. Tror du att du kommer att ha någon nytta av det du lärt dig under dessa veckor för din framtida karriär?
Molly Sandén: Tack vad söt du är! Det är den absolut finaste komplimangen jag kan få! Jag både hoppas och tror att jag kommer ha stor nytta av det! Även om jag kanske inte kommer börja sjunga en massa up-tempo låtar som en galning, och dansa tango på scenen, så har dansen utvecklat mig som person och jag vågar mycket mer nu än vad jag gjorde innan. Jag känner mig tryggare i mig själv och jag är inte lika rädd för att göra bort mig. Så även om jag står på scen med en ballad så tror jag att det kan skina igenom. Något annat viktigt jag lärt mig, är att få ta kritik. Jag tror att det är väldigt nyttigt att få lära sig hur man ska hantera sånt, både i situationer då man står i direktsändning och situationer där man läser något elakt på internet.

Caroline: Hej. Skickade en fråga under TV4 chatten i lördags, men du svarade aldrig. Hoppas du kan göra det nu, skulle bli jätte glad :D När du dansade, hur kunde du hinna med allt i skolan för du var väl från skolan ganska länge eftersom du förmodligen hade ganska mycket att repetera med dansen? Vad tycker du om Melodifestivals vinnaren, blev du besviken att Eric saade din pojkvän inte vann? Jag höll på dig i allafall varje fredag och blev så besviken när du åkte ut ’:( Det var just därfär jag kollade mest på Let's dance för att heja på dig och för att se hur mycket bättre du bara blev varje vecka :) DU borde ha vunnit helt klart! Ha det bra!
Molly Sandén: 1.Jag tror att allt går bara man vill. Det är klart att det var tufft att hinna med skolan när man dansade 7 timmar om dagen, men jag bara bestämde mig för att det skulle funka. Jonathan och jag satte oss ner varje vecka och la upp ett schema så att jag inte skulle missa några lektioner. Vi fick dansa tidiga morgnar och sena kvällar. Läxor och sådant fick jag göra på kvällarna/nätterna när jag kom hem. 2. Jag tycker Anna var helt fantastisk! Låten är superfin och hon sjunger ju som en gudinna. Det är väl klart att jag höll på Eric, men att komma trea är ju precis hur bra som helst! Han är jättenöjd med resultatet, och bara han är nöjd så är jag nöjd.

daniel gustafss: med dansen nu i bagaget kanske du kan alternera mellan att stå solo på en scen eller i grupp med någon, samt musikalartist? har denna tanke slagit dig denna veckan ?
Molly Sandén: Jag har alltid haft en dröm om att få medverka i musikal. Hittills har det inte funkat både p.g.a. dansen och skolan, men jag hoppas verkligen att jag en dag får stå där i en huvudroll. Det vore helt magiskt! Att sjunga i grupp är också lite av en dröm, men just nu känns det mer rätt att satsa solo och ev. sjunga duetter som jag gjorde med bl.a. Magnus Carlsson, Ola, Brandur mfl. Men det är ju alltid roligast om man är fler, så vi får se... i framtiden kanske?

moderator: Nu är det bara några minuter kvar av chatten. Passa på att ställa frågor.

Charlotte: Hej Molly! Tycker du är jättevacker med din kropp! Tror att många tjejer vill se ut som du! Ville bara säga att du är en stor förebild som inte följer med strömmen om att man måste vara pinnsmal! Hoppas du förstod mig rätt.. :) Du är jättevacker!
Molly Sandén: Tack söta du! Det är det finaste någon kan säga till mig. Om jag på något sätt kan vara en förebild för att man inte måste vara pinnsmal för att lyckas eller vara lycklig, så är jag världens gladaste! Varför kan inte alla bara få se ut och leva som dom vill så länge det är hälsosamt?! Dagens kroppsideal är helt sjuka och hade jag kunnat hade jag gjort allt för att stoppa dem.

Malin: Hejsan Molly! Undrar bara vad du har planer på att arbete med om du inte väljer musiken på full tid =)
Molly Sandén: Musiken kommer alltid att ha en stor plats i mitt liv, men måste jag göra något utöver artisteriet så skulle det vara superkul att t.ex. vara programledare eller liknande. Något inom entertainmentbranschen i alla fall!

solvig: Hej Molly jätteledsen att du åkte ut, men du är min favorit ändå. Lycka till med fortsatta livet Kramar från Solan
Molly Sandén: Gulliga du. Tack så jättemycket!

Abbe: har Eric varit sotis på din danspartner?
Molly Sandén: Nej, det har han inte. Han är väldigt förstående eftersom att han själv är i branschen.

Abbe: Mickropokorn eller gamla hederliga i kastrull?
Molly Sandén: Haha, jag måste nog säga att jag aldrig i hela mitt liv ätit annat än micropopcorn hemma. Tyvärr.

Shilan: Hej Molly! Hur länge har du varit ihop med Eric?
Molly Sandén: Hej! I ca 3 år.

moderator: Nu är chatten slut. Tack till Molly Sandén som tog sig tid att svara på frågor och tack till läsarna som ställde dem.