Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Magdalena Forsbergs drag med dansaren – inför familjen

Magdalena Forsberg vill hem till sin familj – men måste också träna. Foto: OLLE SPORRONG
Magdalena Forsberg och hennes dansare. Foto: OLLE SPORRONG
Magdalena Forsberg och dansaren Tobias Karlsson. Foto: OLLE SPORRONG

Längtan efter familjen blir ibland så stark att Magdalena Forsberg åker hem till Sundsvall, trots att det innebär missade ”Let's dance”-repetitioner.

För att klara danserna har skidstjärnan och danspartnern Tobias Karlsson lagt upp en stenhård plan: att träna överallt hela tiden – till och med i bilen.

– Man måste utnyttja tiden maximalt, säger hon. 

I fredagens ”Let's dance” ska Magdalena Forsberg, 51, och hennes danspartner Tobias Karlsson, 41, ge sig på en ny utmaning – West coast swing.

Magdalena Forsberg är bosatt i Bergeforsen utanför Sundsvall tillsammans med sin man och deras två söner. De intensiva dansträningarna gör att hon behöver vara i Stockholm, men då och då tar hon sig tid att åka hem.

– Ja, jag har ju ett liv också. Jag har familj. De har varit här nere också, så vi har träffats. Men det är klart att det är skönt att komma hem, säger hon.

Tidigare i veckan åkte Magdalena Forsberg hem, något som gjorde att hon missade dansträning.

– Gud, jag blev jättestressad. Det är så mycket man ska lära sig. Jag är van att resa och pendla, men man missar träning, säger hon.

Magdalena Forsbergs plan med sin dansare

För att Magdalena Forsberg ska kunna göra sina avstickare till Sundsvall så har dansparet lagt upp en plan. 

– Jag skickar med henne filmer upp till Sundsvall att titta på så att hon lär sig. Hon får hemläxor, det ska inte gå en hel dag utan att hon tänker på det här, säger Tobias Karlsson.

Skidstjärnan tar alla chanser att träna – till och med i bilen.

– Det är väl inte optimalt att träna framför en film. Men det går. Jag tränar till och med i bilen. På vägen upp kom det en film från Tobbe, så jag satt och tränade. Man måste utnyttja tiden maximalt, säger hon. 

När duon väl träffas igen så kör de dubbelt så långa träningspass. Nu när ”Let's dance” går in i sin andra halva så gasar paret på extra mycket.

– Nu kommer vi lägga till en växel till och kämpa som sjutton. Magdalena har alla förutsättningar. Det finns ingen som har tagit all tid i besittning som Magdalena. Hon är så otroligt hängiven, säger Tobias Karlsson.