Inför sin medverkan i "Let's Dance" informerade profilen TV4 om läget, och nu får hon juicer med extra näring av produktionen. Foto: Robert EklundInför sin medverkan i "Let's Dance" informerade profilen TV4 om läget, och nu får hon juicer med extra näring av produktionen. Foto: Robert Eklund
Inför sin medverkan i "Let's Dance" informerade profilen TV4 om läget, och nu får hon juicer med extra näring av produktionen.  Foto: Robert Eklund
Bianca med pojkvännen Philippe. Foto: Robert EklundBianca med pojkvännen Philippe. Foto: Robert Eklund
Bianca med pojkvännen Philippe. Foto: Robert Eklund
Mamma Pernilla Wahlgren finns alltid för Bianca. Foto: Olle SporrongMamma Pernilla Wahlgren finns alltid för Bianca. Foto: Olle Sporrong
Mamma Pernilla Wahlgren finns alltid för Bianca. Foto: Olle Sporrong

"Let's dance" räddade Bianca från ätstörning

Publicerad

"Let's dance" hjälpte Bianca Wahlgren Ingrosso att ta sig ur sin ätstörning, och i dag mår hon bättre än på länge.

Inför sin medverkan i "Let's Dance" informerade profilen TV4 om läget, och nu får hon juicer med extra näring av produktionen.

– Jag känner ingen press över att vara pinnsmal eller jättevältränad, säger Bianca.

I fyra år kämpade "Let's Dance"-aktuella Bianca Wahlgren Ingrosso, 21, mot ätstörningen.

Profilen valde att öppet berätta om sina problem. Inför sin medverkan informerade hon TV4 om läget.

– Jag har varit ganska tydlig med att jag har haft en ätstörning så jag har sagt till alla att påminna mig att äta, säger Bianca Wahlgren Ingrosso.

Hur funkar det under en så pressad produktion som "Let's dance"?

– Jag var lite nervös för det innan, att jag skulle få det ännu värre just på grund av pressen men jag har verkligen blivit självsäker. Vi ser alla olika ut och man behöver inte vara en jättesmal modell för att vara vacker. Jag känner ingen press över att vara pinnsmal eller jättevältränad.

Bianca: "Positiv energi"

Bianca Wahlgren Ingrosso berättar att det var tack vare "Let's dance" som hon till slut tog sig ur ätstörningen.

– Jag fick så mycket positiv energi. Jag kände att klarar jag det här kan jag klara det där också. Jag har aldrig fått höra att jag är så vacker och bra.

 

LÄS MER: Så gick det sedan för kärleksparen i "Let's dance"

 

Men ätstörningen kommer alltid finnas med där, tror Bianca.

– Det kommer alltid sitta mentalt, så känner nog alla som haft en ätstörning. Men själva beteendet är över.

Bianca Wahlgren Ingrosso berättar att hon får juicer med mycket näring av produktionen för att hon ska må bra.

– De är lite matigare än vanliga juicer. Det liknar näringshakes.

Stöttas av mamma Pernilla

Trots det har hon gått ner i vikt.

– Men det är på ett positivt sätt. Det är för att jag har tränat och ätit bra. Jag är inte orolig.

Pernilla Wahlgren finns alltid där.

– Mamma har väl kollat att jag äter och så där, men annars är det ingen oro. Vi har pratat om det innan men jag tror de märker att jag är mig själv igen.

 

LÄS MER: Linda Lindorff tvingas skriva på avtal efter skadan

 

Pojkvännen Philippe är ett viktigt stöd.

– Han ringer och skickar massa fina sms. Han ger i och för sig alltid mig fina kommentarer men det är lite extra nu.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Senaste nytt om nyheter, sport och nöje – www.expressen.se

Till Expressens startsida

Mest läst i dag