”Let's dance” 2021 – här är alla danssugna deltagare

Petra Mede och David Lindgren nya programledare för TV4-succén.
Ska Carola, Anis Don Demina eller Michel Tornéus vinna ”Let's dance” 2021?

Vinner Carola Häggkvist, Anis Don Demina eller Michel Tornéus?

Under våren tävlas det i dans igen i TV4.

Här är alla du behöver veta om deltagarna, programledarna och den nya sändningstiden för 16:e säsongen av ”Let's dance”.

Sedan starten 2006 har ”Let's dance” varit ett mycket populärt underhållningsprogram i TV4. ”Let's dance” lockade förra säsongen i snitt 1,4 miljoner tittare per helg, men det är en minskning mot exempelvis 2018, då siffran låg på 1,8 miljoner tittare. Vissa program har haft över två miljoner tittare.

Konkurrensen från ”Bäst i test” i SVT har nu blivit så svår att TV4 har bestämt sig för att flytta programserien från fredagskvällar till lördagar.

När börjar ”Let's dance” 2021?

Den 16:e säsongen av ”Let's dance” har premiär lördag 20 mars i TV4, och fortsätter sedan varje lördagskväll under april och maj.

De är programledare i ”Let's dance” 2021

David Lindgren och Petra Mede programleder ”Let's dance”2021.
Foto: TV4

De nya programledarna i ”Let's dance” är Petra Mede och David Lindgren, som ersätter duon David Hellenius och Tilde de Paula Eby. David Hellenius har varit med från starten 2006, med olika programledarpartners: Agneta Sjödin, Jessica Almenäs och senast Tilde de Paula Eby.

Carola Häggkvist i ”Let's dance” 2021

Carola Häggkvist tävlar i ”Let's dance” 2021.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

Sångerskan och artisten Carola Häggkvist, 54, har vunnit Melodifestivalen tre gånger och Eurovision en gång. En van vinnare. Hon har tillfrågats många gånger om att medverka i ”Let's dance”, men först nu har det passat, eftersom inga konserter kan genomföras under pandemin.

– Jag tror att det är viktigt i de här tiderna att få glädja sig över olika saker. Och att dansen faktiskt är viktig, även om du bara är själv eller med din partner eller din familj. Att som jag brukar göra med min dotter sätta på hög volym i köket och faktiskt dansa loss, säger Carola.

I ”Let's dance” tävlar hon med Tobias Karlsson.

Anis Don Demina i ”Let's dance” 2021

Anis Don Demina tävlar i ”Let's dance” 2021.
Foto: OLLE SPORRONG

Artisten och Youtubern Anis Don Demina, 27, har jobbat som DJ, gett ut egen musik och tävlat i Melodifestivalen. Han har också samarbetat med artister som Eric Saade och Mapei. Vid sidan av musiken har Anis Don Demina en stor Youtubekanal och i andra deltävlingen av Melodifestivalen 2021 var han programledare tillsammans med Oscar Zia.

– Jag har gått ner 35 kilo, jag vill ner 15 till och jag tror att det här kan vara en perfekt knuff i ryggen. Och sen älskar jag att göra tv, säger han. 

Anis Don Demina dansar tillsammans med Katja Luján Engelholm i ”Let's dance”.

Hanna Hedlund i ”Let's dance” 2021

Foto: Karin Törnblom/TT / KARIN TÖRNBLOM

Artisten Hanna Hedlund, 46, har sjungit i Melodifestivalen tre gånger, varit programledaren för ”Talang” och vunnit ”Körslaget” i TV4. Hanna Hedlund är gift med artisten och skådespelaren Martin Stenmarck.

– I går kollade jag på massa klipp från ”Let’s dance” och det skulle jag nog inte ha gjort. Jag kände bara ”åh gud vad alla är bra” då blev jag lite rädd och tänkte ”vad har jag gett mig in på”, säger Hanna Hedlund. 

Hanna Hedlund tävlar i ”Let's dance” tillsammans med Tobias Wallin.

Michel Tornéus i ”Let's dance” 2021

Michel Tornéus i ”Let's dance” 2021
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

Längdhopparen Michel Tornéus, 34, har över 20 SM-guld i längdhopp och tresteg samt ett EM-guld i längdhopp och ett VM-brons i längdhopp, båda inomhus. Han har det svenska rekordet i längdhopp på 8, 44 meter och förra året vann han ”Mästarnas mästare” i SVT.

– Min arbetsmoral är min största styrka. Att nöta timmar i en lokal ser jag inte som ett problem. Men ”Let's dance” handlar om så mycket mer än att lära sig stegen. Jag vill bjuda på roliga danser och på mig själv, säger han till TT.

I Let's dance tävlar han tillsammans med Jasmine Takács.

Suzanne Axell i ”Let's dance” 2021

Suzanne Axell tävlar i ”Let's dance” 2021.
Foto: EERO HANNUKAINEN / IBL

Journalisten och tv-programledaren Suzanne Axell, 65, har jobbat som kriminalreporter på Expressen och har i många år varit programledare i Sveriges Radio och SVT. 2003-2020 gjorde hon som programledare 600 avsnitt av ”Fråga doktorn” i SVT. Hon har också deltagit tre gånger i frågesporten ”På spåret”: 2004, 2005 och 2006.

– Att det skulle hända en sådan som mig var helt osannolikt tyckte jag. Men någon måste dansa för alla mulliga tjejer i Sverige som har fått hör att de är ingenting värda, säger hon i Nyhetsmorgon i TV4.

Susanne Axell tävlar tillsammans med danspartnern Tobias Bader.

Martin Melin i ”Let's dance” 2021

Martin Melin tävlar i ”Let's dance” 2021.
Foto: Olle Sporrong / Expressen / OLLE SPORRONG

Martin Melin, 53, är polisen som vann första säsongen av dokusåpan ”Expedition Robinson” 1997. Han har också skrivit flera böcker och medverkar i en mängd olika tv-produktioner i olika roller. Martin Melin var under några år gift med författaren Camilla Läckberg och han arbetar fortfarande som polis.

– Det känns pirrigt och väldigt roligt. Men jag har haft ett komplex för mitt dansade hela livet, sedan skoltiden. Det är något jag verkligen lidit av, så det är ett seriöst komplex. Därför känns detta extra viktigt, säger han. 

I ”Let's dance” tävlar Martin Melin tillsammans med Maria Zimmerman.

Alla tidigare vinnare i ”Let's dance”

Här är samtliga vinnare sedan starten 2006.

2020: John Lundvik och Linn Hegdal

2019: Kristin Kaspersen och Calle Sterner

2018: Jon Henrik Fjällgren och Katja Luján Engelholm

2017: Jesper Blomqvist och Malin Watson

2016: Elisa Lindström och Yvo Eussen

2016 - Let's dance junior: Inez och Emil

2015 - Let's dance 10 år: Anton Hysén och Sigrid Bernson

2015: Ingemar Stenmark och Cecilia Ehrling

2014: Benjamin Wahlgren Ingrosso och Sigrid Bernson

2013: Markoolio och Cecilia Ehrling

2012: Anton Hysén och Sigrid Bernson

2011: Jessica Andersson och Kristjan Lootus

2010: Mattias Andréasson och Cecilia Ehrling

2009: Magnus Samuelsson och Annika Sjöö

2008: Tina Nordström och Tobias Karlsson

2007: Martin Lidberg och Cecilia Ehrling

2006: Måns Zelmerlöw och Maria Karlsson

Tårar och glädje när programledaren minns tillbaka.