Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lances akutvård i kulisserna under sändningen – fick syrgas

Lance Hedman Graaf tvingades söka sjukvård efter fyra veckors sjukdom. Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN
Efter att ha påbörjat en penicillinkur mår Lance Hedman Graaf nu mycket bättre. Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN
Lance Hedman Graaf säger sig orka mycket mer efter påbörjad medicinering. Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES

Lance Hedman Graaf vårdades av ambulanspersonal under förra fredagen i ”Let's dance”.

Efter fyra veckors sjukdom har tv-profilen nu påbörjat medicinering.

– Hela fredagen satt jag med ambulanspersonalen och fick syrgas och sedan så efter andra dansen så kände jag så här ”shit jag kommer svimma”. Riktigt obehagligt, säger Lance Hedman Graaf.

För Lance Hedman Graaf, 18, var förra veckan tuff i ”Let's dance”. Med dubbelsjukdom, bihåleinflammation och halsfluss samtidigt, fick han sjukvård för att orka med fredagens danser.

– Hela fredagen satt jag med ambulanspersonalen och fick syrgas och sedan så efter andra dansen så kände jag så här ”shit jag kommer svimma”. Riktigt obehagligt, säger Lance Hedman Graaf.

Sjudomen har suttit i länge. I hela fyra veckor har han varit sjuk innan han i fredags fick penicillin. Lance Hedman Graaf berättar att han varit dålig länge och därför sökte sjukvård, efter flera test fick han veta att det var halsfluss han drabbats av.

– Jag gick till sjukhuset och då gjorde de bara ett snabbtest på mig för halsfluss och då fick de inga svar. Sedan tog de ett till test som man fick vänta lite och då hade jag halsfluss klass C, berättar han.

Lance Hedman Graaf: ”Jag orkar mycket mer”

Att han nu har fått reda på vad det var som inte stod rätt till känns skönt berättar Lance och säger att han redan några dagar in i penicillinkuren mår mycket bättre. Något som gör att han fått ny energi och glädje på dansgolvet.

– Det blir mycket roligare att dansa och att vara här så länge, jag orkar mycket mer. Jag är mycket mer positiv när det kommer till dansen och tränar hårdare.

Även danspartnern Linn Hegdal säger sig se en stor skillnad. Hon säger att det var typiskt att det var just två så snabba och konditionskrävande danser förra veckan, vilket gjorde att det blev ännu tuffare för den redan sjuka Lance och att hon denna vecka märker av att han är piggare.

– Hade man dansat en vals förra veckan så hade det varit lugnt men det var liksom jive och det var väldigt hetsigt, säger Linn Hegdal om förra fredagens ”Let's dance”.