"Let's dance"-deltagaren Daniel Norberg har drabbats av underproduktion i sköldkörteln. Foto: OLLE SPORRONG"Let's dance"-deltagaren Daniel Norberg har drabbats av underproduktion i sköldkörteln. Foto: OLLE SPORRONG
"Let's dance"-deltagaren Daniel Norberg har drabbats av underproduktion i sköldkörteln.  Foto: OLLE SPORRONG
Komikern tävlar i årets "Let's dance" tillsammans med Maria Zimmerman. Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURESKomikern tävlar i årets "Let's dance" tillsammans med Maria Zimmerman. Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES
Komikern tävlar i årets "Let's dance" tillsammans med Maria Zimmerman.  Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES

Komikern drabbad av livslång sjukdom

Publicerad

Daniel Norberg har drabbats av underproduktion i sköldkörteln. 

Nu kan "Let's dance"-deltagaren tvingas ta medicin i resten av sitt liv. 

– Jag har varit otroligt utmattad, säger han. 

Komikern Daniel Norberg – känd från sin Youtube-kanal som han driver tillsammans med sin bror Emil – tävlar i årets "Let's dance" tillsammans med dansaren Maria Zimmerman. 

Inför säsongen lämnade samtliga deltagare ett blodprov. Då visade det sig att Daniel Norberg hade underproduktion i sköldkörteln. 

– Det är nytt för mig. Jag har varit otroligt utmattad och halvt deprimerad. Jag har haft tio-toppar och tio-dalar varje dag. Men nu känns det bättre så det är väldigt skönt att ha fått reda på detta. Det hade jag inte fått om det inte vore för det här programmet, säger han. 


LÄS MER: "Let's dance"-paret har fått sitt andra barn

Daniel Norberg har drabbats av livslång sjukdom

Komikern har besökt läkaren där han fått sin medicin Levaxin utskriven. Om tre veckor ska han tillbaka för att se ifall dosen behöver justeras. 

 

Daniel Norberg och danspartnern Maria Zimmerman. Foto: OLLE SPORRONG

 

Utmattningen han drabbades av på grund av underproduktionen gjorde att Daniel Norberg sov alltmer och isolerade honom från sina vänner.

– Jag har sovit hela helgerna. Det sista halvåret har jag inte umgåtts med vänner för jag har sovit så mycket för jag har varit så otroligt trött. Men jag har också jobbat mycket, säger han och fortsätter:

– Jag hoppas det ska bli bättre nu. 

Nu för tiden ligger fokus på en och samma sak: "Let's dance". 


LÄS MER: Jon Henrik Fjällgren sjuk – tvingas till läkarvård

Kan ta mediciner livet ut

Daniel Norberg säger att han aldrig har blivit arg under repetitionerna eller tävlingarna, utan att det snarare handlar om att han blivit nedstämd. Hans danspartner Maria Zimmerman har märkt av skillnaden sedan han fick sin medicin. 

– Jag tycker det är skillnad på energinivån från när vi började. Det är lite jämnare nivå i humör och fokus, säger hon. 

Daniel Norberg tillägger dock att läkarna inte kan vara helt hundra på vad det rör sig om för sjukdom. 

– De är inte helt säkra på... Men de här tabletterna jag får nu kommer göra susen. De här tabletterna ska man ta resten av livet så det är lite omständligt. Det är inte helt klart, men det barkar åt det. Det är lite läskigt, säger han. 

Relaterade ämnen
Adam Wännman Zetterqvist

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Senaste nytt om nyheter, sport och nöje – www.expressen.se

Till Expressens startsida

Mest läst i dag