Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kaspersens revansch med Calle – avgörande beslutet för Lill-Babs

Kristin Kaspersen tog en överlägsen ledning i premiäravsnittet av ”Let's dance”, och hyllade mamma Barbro ”Lill-Babs” Svensson i direktsändning. Foto: OLLE SPORRONG
Foto: OLLE SPORRONG
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Det har varit ett svårt år med mycket sorg för Kristin Kaspersen, men i fredagens ”Let's dance”-premiär tog hon revansch när hon direkt gick upp i ledning med högst poäng.

Tv-profilen hyllade Lill-Babs i direktsändning – efter att ha tagit ett avgörande livsbeslut för mammans skull.

– Jag lever livet med skratt nu, det vet jag att min mamma vill att jag ska göra, säger Kristin Kaspersen.

Kristin Kaspersen och Calle Sterner tog en solklar ledning i premiäravsnittet av ”Let's dance”. Efter att ha framfört sin quickstep fick dansparet 18 poäng, och när tittarnas röster räknats in hade de högst poäng av alla i programmet.

Efter danspremiären är Kristin Kaspersen lyrisk över sin revansch, och hyllar danspartnern Sterner för stödet.

– Det känns fantastiskt bra. Det är så sjukt kul. Jag har nästan ont i skrattmusklerna. Att dansa med Calle, bara det är ju att få högsta poäng på en gång, säger Kristin Kaspersen

Kristin Kaspersen berättar om sitt år av sorg

Inför sin medverkan i ”Let's dance” var det ett önskemål från Kaspersens sida att få dansa med 29-åringen.

– Det ville jag verkligen. Jag känner inte Calle från början, men känner att han har härlig personlighet och är en sjukt bra dansare. Han är ofta glad, och jag vill ju ha roligt. Han kan vara bestämd också, men jag behöver det.

Inför dansframträdandet i ”Let's dance” spelades det upp en introvideo, där Kristin Kaspersen berättar om sitt år av sorg, och hyllar sin mamma. Tv-profilen förklarar att hon tog ett aktivt beslut att börja vara glad igen, och att hon bär med mamma Lill-Babs i det också.

– Förra året var ett ganska tufft år med mycket sorg, och jag var tvungen att bestämma mig själv för att ställa sorgen till sidan. Mamma är med hela tiden ändå, men jag vill ha roligt i livet och hon var väldigt bra på att ha roligt i livet och leva det livet på bästa sätt. Det är mitt ansvar att göra det också, säger Kristin Kaspersen i ”Let's dance”-sändningen.

”Jag lever livet med skratt nu”

Efter direktsändningen berättar tv-profilen att hon vet att hennes mamma vill att hon ska vara glad, och att hon är stolt över henne efter danssuccén. Samtidigt var det nervöst för Kaspersen att dansa och showa, just för att det var sådant som Lill-Babs höll på med – och för att det var inför musiker som hennes mamma till och med hade jobbat med.

– I dag mår jag jättebra. Jag lever livet med skratt nu, det vet jag att min mamma vill att jag ska göra. Det här är liksom hennes arena, jag var lite orolig från början att gå in här. Det är musiker hon har jobbat med. Det är hon som ska stå på scen och hålla på, inte jag. Det är starkt bara det. Jag vet att hon sitter uppe och skålar nu.