Kristin Kaspersen akut till sjukhus i ambulans – efter blodig olycka

Kristin Kaspersen föll på huvudet under ”Let's dance”-träningen.
Foto: OLLE SPORRONG
Kristin Kaspersen och danspartnern Calle Sterner.
Foto: OLLE SPORRONG

Med bara en dag kvar till fredagsfinalen i ”Let's dance” så har Kristin Kaspersen råkat ut för en blodig olycka under repetitionerna.

Efter att ha ramlat på huvudet under ett lyft, tvingades Kaspersen åka ambulans för att sys.

– Det blödde så mycket, säger Kristin Kaspersen till Expressen.

På fredagen är det dags för nästa veckofinal i ”Let's dance”, där de fem paren som är kvar möts i musikaltema – och pressen är hårdare än någonsin.

Under torsdagens repetitioner råkade dock favoriten Kristin Kaspersen ut för en allvarlig olycka, när hon ramlade och slog i huvudet efter ett lyft med dansaren Calle Sterner. På Instagram visar Kristin Kaspersen bilder på hur hon får hjälp av tillkallade ambulansvårdare.

På de två första bilderna ligger TV4-programledaren på golvet omringad av ambulanspersonal och blodiga tussar, medan hon på tredje bilden kan sitta upp – men med alldeles nedblodat hår och bandage. På den sista bilden förs hon in i en ambulans, sittandes omvirad i en filt på en bår.

– Det var ett lyft, så hamnade jag på huvudet. Det var bara ren otur, Calle är otroligt trygg och safe så det blev ju, jag vet inte vad det var, vi båda fattade ingenting liksom, säger Kristin Kaspersen.

– Ingen av oss såg att det blödde först. Sedan så sa de att ”nej, det blöder vi måste ringa ambulans” och jag bara ”nej, tejpa igen bara så kör vi”. Men sedan gick det ju inte att göra det då så då fick vi åka in.

Efter att ha tvingats sy nio stygn i pannan valde Kaspersen ändå inte att vila resten av dagen – utan åkte tillbaka till danslokalen för att fortsätta öva.

– Det är så roligt och jag hade inte ont. Jag hade inte gjort något dumdristigt, hade jag haft ont eller känt mig yr eller någonting då hade jag inte tränat. Jag har ingen hjärnskakning, inget ont i nacken, inte ont någon annanstans, säger Kristin Kaspersen.

Tvingas stryka lyftet

Kristin Kaspersen är optimistisk, och ser fram emot att få dansa med Calle Sterner i fredagens ”Let's dance”, och berättar att hon längtar efter den kommande tävlingskvällen.

– Det känns bra jag är supertaggad, det ska bli jättekul. Kul tema, kul dans och det känns jätteroligt, säger hon.

Något lyft blir det dock inte i sändningen.

– Vi byter ut det, vi gör inget lyft och så får jag inte böja ner huvudet just de närmsta dagarna så då kan man göra andra saker i stället, eftersom det är precis sytt, säger Kristin Kaspersen.

https://www.instagram.com/p/BxPlWdQn6V4/

Hon tackar sin egen kropp för att olyckan inte ledde till ännu värre skador.

– Det blev ju nio stygn ändå så det blev ju liksom ett jack, men där någonstans kan jag känna också att jag är oerhört glad att jag har pratat så mycket om träning och att jag tänker på att jag vill ha en stark kropp.  För jag är helt övertygad om att om inte jag hade varit så stark så kroppen, då hade det kunnat gå värre, säger Kristin Kaspersen.

Kaspersens danspartner Calle Sterner har också lagt upp en video på när hon bärs in i ambulansen.

”SJUKASTE!! Idag föll Kaspersen med ansiktet före.. Jag frös till och visste inte vad som hände. Som tur är fick hon ingen hjärnskakning eller andra fysiska besvär förutom 9 STYGN I PANNAN!!! Helt galet!!! Kaspersen är en sååån jääävla krigare och jag blir imponerad av hennes lugn i detta”, skriver Calle Sterner till videon.


https://www.instagram.com/p/BxPnvEbhIAd/