Kärleksparen
– så gick det sen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Laila Bagge och Niclas Wahlgren.
Foto: Christian Örnberg
Alexander Rybak och Malin Johansson.
Foto: Granlund Pictures / (C) GRANLUND / BULLS 0007U5YD
Cecilia Ehrling och Martin Lidberg.
Foto: Christian Örnberg
Malin Watson och David Watson.
Foto: /Ibl / /IBL
Tony Rickardsson och Christina Samuelsson.
Foto: Tommy Pedersen / TOMMY PEDERSEN EXPRESSEN
Jonathan Näslund och Oksana Spichak.
Veera Kinnunen och Stefano Oradei.
Foto: Ylwa Yngvesson
Molly Nutley och Calle Sterner.
Foto: Suvad Mrkonjic
1 / 9

De talar om en ”bubbla” eller en ”intensiv” period.

Vad man än kallar det, så har den intensiva träningen i ”Let’s dance” utan tvekan effekt på kärleken.

Tack vare programmet, har ett antal romanser spirat genom åren.

Några har överlevt i lycklig harmoni, medan andra slutat i mer eller mindre vänskapliga separationer.

Cecilia Ehrling och Martin Lidberg.
Foto: Christian Örnberg

Martin Lidberg, 44, och Cecilia Ehrling, 32

Rykten hade surrat länge, men det var först efter vinsten 2007 som dansduon bekräftade att de var ihop, och därmed blev programmets första officiella par. Under hösten förlovade de sig, men valde två år senare att separera.

I år dansar Ehrling med Anders Öfvergård i ”Let’s dance”, och har privat hittat kärleken på nytt i Fredrik Danermark. De gifte sig i höstas, och firade med en kombinerad bröllopsresa och fest på Maldiverna.

Martin Lidberg är på sitt håll aktuell i ”Mästarnas mästare”, föreläser om träning och hälsa till vardags och stöttar idrottare efter karriären. 2012 gifte han sig med Catharina Lidberg (då Wettermark), och året därpå fick de en dotter tillsammans. Cecilia Ehrling har han inte haft någon kontakt med de senaste åren:

– Hon är ju gift nu. Men vi är ju goda vänner, det har inte varit några problem så, och skulle inte vara några problem om vi sågs.


Tony Rickardsson och Christina Samuelsson.
Foto: Tommy Pedersen / TOMMY PEDERSEN EXPRESSEN

Tony Rickardsson, 46, och Christina Samuelsson, 40:

Den före detta speedwayföraren dansade med Annika Sjöö 2008, och kom tvåa. Men det var hos numera avlidne programledaren Ulf Larssons danspartner Christina Samuelsson som känslorna fanns. Två dagar efter finalen flyttade hon med honom till Avesta-trakten och är kvar sen dess. 2013 gifte de sig, och två gemensamma barn har det blivit: William, 6, och Victoria, 7,5.

Christina Rickardsson (som hon heter i dag) jobbar numera som redovisningskonsult och ger en del privatlektioner i dans, medan Tony Rickardsson är affärsområdeschef för Swedish Match.

– Han reser drygt 60 procent av sin tid, säger Christian Rickardsson och tillägger att paret trots alla åtaganden har det hur bra som helst ihop:

– Vi har en framtid tillsammans, och drömmer om att bli gamla och sitta på bryggan med kaffekoppen.

Att så många blir ihop i ”Let’s dance” tror hon beror på att det är en så intensiv period:

– Man ägnar sig åt det dygnet runt, och spenderar mycket tid i träningslokalen tillsammans. Det blir en speciell situation, där man lär känna varandra mycket mer än i det vardagliga arbetet. Det blir som att leva i en liten bubbla.


Niclas Wahlgren och Laila Bagge.
Foto: Christian Örnberg

Niclas Wahlgren, 51, och Laila Bagge, 44:

På dansgolvet 2009 var de konkurrenter, men bakom kulisserna var känsloläget ett annat. Snart började det gå kärleksrykten, och säsongen hann inte ens ta slut innan de bekräftade romansen. I juni samma år förlovade de sig, och året därpå gifte de sig i Jacobs kyrka i Stockholm. Tillsammans byggde paret en villa på Lidingö, och hösten 2011 föddes sonen Kit. Men äktenskapet blev kort. 2014 skriver Laila Bagge på sin blogg att hon och Niclas har bestämt sig för att gå skilda vägar efter fyra års äktenskap.

Idag jobbar Laila främst som entreprenör och är även aktuell med ”Kan vi hjälpa till?” i TV3. Hon har en ny kärlek i Korosh Kananian, 26, och de två renoverar tillsammans ett lyxhus på Lidingö. Laila har slagit fast att hon inte tänker gifta sig igen. Istället har paret ett förlovningsarmband:

– Det är vårt sätt att visa att vi är tillsammans, ett armband där vi sätter i en diamantkula för varje år som går. Nu har vi två kulor, i december blir det en tredje.

Om relationen till Niclas Wahlgren säger hon:

– Självklart så försöker vi ha en så bra relation som möjligt för Kits skull.

Niclas köpte i höstas ett nytt hus på Lidingö, och flyttar därmed närmre Laila. ”För Kits skull”, sa han då i podcasten som han har tillsammans med Christian Lundqvist.Veera Kinnunen och Stefano Oradei.
Foto: Ylwa Yngvesson

Veera Kinnunen, 31, och Stefano Oradei, 33:

Dansparet träffades i Blackpool för nio år sen, och lämnade dansmeckat som ett par. 2015 dansade Veera med Jonas Björkman i ”Let’s dance”, medan Stefano Oradei hade Jenny Strömstedt som danspartner. De tävlade även med varsin partner under 2014, och Oradei har dessutom tränat Camilla Läckberg i dans privat efter hennes ”Let’s dance”-medverkan.

Paret delar idag sin tid mellan Rom och Stockholm, och tävlar i år båda två i den italienska motsvarigheten till ”Let’s dance”. Bara för några veckor sen visade paret upp sig tillsammans på lättklädda kärleksbilder på Instagram, som sen dess har publicerats i italiensk press. Enligt italienska Gossip planerar paret att gifta sig inom kort.


Malin Watson och David Watson.
Foto: /Ibl / /IBL

Malin Watson, 44, och David Watson, 48:

Var med i ”Let’s dance” redan första säsongen 2006, där de dansade med Peppe Eng respektive Anna Book, och är därmed programmets stadigaste par. Träffades  i London 1995, och har därmed varit ihop i 22 år. I början var de bara ett danspar, men utvecklade en kärleksrelation inom några månader.

– Vi var först rädda för att en relation skulle förstöra vår karriär. David hade aldrig varit ihop med sin danspartner förut, och varit lite misstänksam mot det. Men det fanns nog en stark attraktion från början, och till slut gick den inte att stoppa, säger Malin Watson.

Idag bor de i Täby med sina två pojkar Alex, 8, och James, 6. Malin Watson tävlar tillsammans med Jesper Blomqvist i årets ”Let’s dance”, medan David Watson är koreograf och dansproducent för programmet, och de tycker att det går fint att hålla isär jobbet och relationen:

– Förhållandet blir bara bättre och bättre. Nu i ”Let’s dance” är vi ju där i två olika roller, oftast i olika rum. Sen har David lärt mig att hålla isär när vi är kollegor och man eller fru. Det kunde jag inte göra i början. Jag är så intensiv och tog allt på en gång.


Calle Sterner och Molly Nutley.
Foto: Suvad Mrkonjic

Molly Nutley, 22, och Calle Sterner, 27:

Paret tävlade tillsammans i ”Let’s dance” 2012 och slutade tvåa. Då ville de inte sätta en etikett på relationen, men under hösten började Molly titulera Calle som pojkvän offentligt, och sommaren som följde åkte de på kärlekssemester till franska rivieran.

Men 2014 avslöjade Molly Nutley i ”Vakna med NRJ” att paret hade gått skilda vägar:

– Jag kommer alltid att bry mig om Calle och jag kommer alltid älska honom, sa hon då, och förklarade vidare:

– Jag var för ung, jag behövde vara ensam och lära känna mig själv.

I år är Sterner tillbaka igen i ”Let’s dance” och dansar med Anja Pärson, parallellt med att han pluggar industriell ekonomi på KTH. Medan Molly Nutley har fått fart på skådespelarkarriären, och medverkat i tv-serier som ”Tjockare än vatten” och ”Saknad”. Det forna paret lever separata liv, och  nu har det gått ett tag sen de alls hördes:

– Det var längesen vi sågs nu, men det är alltid trevligt när vi väl träffas, säger Calle Sterner som tror att det är lätt att få starka känslor för någon i ”Let’s dance”:

– När man jobbar med en människa så nära så intensivt, så skapar man någon form av relation. Jag är ju nära vän med många.

Men någon ny flickvän har det inte blivit:

– Nej, jag är singel och fri!


Alexander Rybak och Malin Johansson.
Foto: Granlund Pictures / (C) GRANLUND / BULLS 0007U5YD

Alexander Rybak, 30, och Malin Johansson, 30:

Dansade tillsammans 2011, och började snabbt att omges med romansrykten som förvandlades till fakta när deras kyssar på en nattklubb i Stockholm fångades på bild av norska Se & Hör. Paret menade sen att händelsen var en engångsföreteelse, och Rybaks förhållande med norska Maria Strøm Slyngstad överlevde åtminstone för en tid. Efter att ha varit singel en period, hittade Rybak förra året kärleken igen, men denna gång på Tinder om man ska tro Rybaks Instagram. Julie heter hon, och är efter den första lite hemliga bilden numera ett flitigt förekommande inslag på Rybaks Instagram – så sent som i förra veckan följde hon med honom på jobb på Island.

”Jag bryr mig inte om att den här dagen här skapad av marknaden för att få oss att köpa saker vi inte behöver. Vi firar kärleken, och det är kul,” skrev Rybak till en kyssbild på Alla hjärtans dag.

Malin Johansson tävlade i ”Let’s dance” tre år på raken, men har inte medverkat igen sen historien med Rybak. Idag driver hon en dansskola i Torslanda, deltar i företagsevent och ger kostrådgivning.


Jonathan Näslund och Oksana Spichak.

Jonathan Näslund, 30, och Oksana Spichak, 30:

Jonathan Näslund tävlade i ”Let’s dance” första gången 2007, och dansade då med Ebba Hultqvist. Han har senare även dansat med bland andra Isabella Löwengrip, och är i år tillbaka igen, nu med Ellen Bergström vid sin sida. Oksana Spichak har dansat med Figge Norling 2011 och därefter med ”Robinson”-Robban Andersson.

Men redan innan det, från 2006, var Näslund och Spichak danspartners, och tillsammans har de grundat dansskolan Dance Factory strax utanför Stockholm. De gifte sig 2014 och har idag en dotter på 1,5 år.

– Vi är fortfarande gifta och lyckliga, säger Jonathan Näslund och förklarar sen danseffekten på kärleken:

– Det är mycket känslor inblandade i dansen, och man måste vara emotionellt där för att lyckas. Då lär man känna varandra på ett nytt plan. Sen är det klart att det hettar till när man är så nära varandra och slingrar sig runt varandras kroppar dagligen.