Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hemliga kravlistan till dansparet: ”Varit chockade”

Magdalena Forsberg och Tobias Karlsson säger att de under de senaste fredagarna varit säkra på att det varit deras tur att lämna.Foto: OLLE SPORRONG
Inför tangon i semifinalen har de fått en lista på saker de ska förbättra.Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN
Nu är det dags för semifinal i ”Let's dance”, Magdalena Forsberg och Tobias Karlsson tränar hårt.Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
”Let's dance”-domaren Tony Irving.Foto: OLLE SPORRONG

Magdalena Forsberg och danspartnern Tobias Karlsson har de senaste två veckorna trott att det var deras tur att lämna ”Let's dance”.

Dansparet står ändå stadigt i semifinalen och nu berättar de om Tony Irvings lista på saker de ska förbättra.

– Vi har fått ett papper, ett A4 med saker vi ska förbättra från Tony. På riktigt alltså ett A4 med massor saker vi ska förbättra. Så det är upp till bevis nu på fredag och se om vi kan leverera, berättar Tobias Karlsson.

I kväll är det dags för semifinal i ”Let's dance” 2019. Kvar i tävlingen är programledaren Kristin Kaspersen, 49, tv-profilen Lance Hedman Graaf, 18, och skidskytte-stjärnan Magdalena Forsberg, 51.

Något som Magdalena Forsberg själv säger att hon är chockad över. Hon berättar att de under de senaste veckorna har varit säkra på att det varit deras tur att lämna tävlingen.

– De två senaste fredagarna har vi varit chockade och vi har väl inte återhämtat oss riktigt än, säger Magdalena Forsberg.

För att ta sig hela vägen till finalen väntas nu hårdträning. I semifinalen ska de bland annat dansa en tango. De som har följt säsongen minns säkert att det var just tangon som var parets första dans ihop i det tredje programmet, när Tobias Karlsson, 42, fick hoppa in efter att Forsbergs tidigare danspartner Fredric Brunberg varit tvungen att avbryta på grund av sjukdom.

Tobias Karlsson: ”Ett A4 med saker vi ska förbättra”

Nu vill dansparet visa att de utvecklats under veckornas gång. När juryn valde att de skulle dansa just en tango i semifinalen såg de sin chans. Och nog fanns det en del juryn tyckte att de behövde jobba på sedan vecka tre.

– Vi har fått ett papper, ett A4 med saker vi ska förbättra från Tony. På riktigt alltså ett A4 med massor saker vi ska förbättra. Så det är upp till bevis nu på fredag och se om vi kan leverera, berättar Tobias Karlsson.

Dansaren berättar att ”Let's dance”-domaren, Tony Irving, spenderade en halvtimme i träningslokalen med dansparet och gick igenom vad juryn tyckte att de behövde förbättra.

– Han ryckte Magdalena i öronen. Alltså på riktigt tog tag och ryckte så hon skulle sträcka på sig, berättar Tobias Karlsson och Magdalena Forsberg tillägger:

 – Jag ska försöka komma ihåg det där med öronen, nacken, axlarna och magen... Det är så mycket att tänka på, jättemycket att tänka på.

Magdalena Forsberg: ”Det är ju jättekul”

Att få möjligheten att ha Tony Irving med sig i träningslokalen var väldigt kul, förklarar Magdalena Forsberg.

– Nej men det är ju jättekul att få sån där feedback och höra vad vi kan jobba på, säger hon.

Trots att de båda säger att de är chockade att de kommit hela vägen till semifinal är de tacksamma att de är kvar. Magdalena Forsberg och Tobias Karlsson säger att de tycker att det är jättekul att de får vara kvar en vecka till.

– Vi är som kackerlackor, vi överlever allt, säger Tobias Karlsson.

Magdalena Forsberg håller med.

– Som kackerlackor fast på ett positivt sätt, det är jättekul att vi får vara kvar, säger Magdalena Forsberg.