Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ingemar Stenmark vinner "Let's dance"

Efter förlusten var Maries pappa kritisk mot att TV4 gav skidlegendaren gratisreklam under slutkampen.
Marie Serneholt kom tvåa.
Maries pappa under tävlingen.

Här är Ingemar Stenmarks stora glädjerus – efter att ha varit mentalt tröttkörd.

Skidlegendaren vann "Let's dance"-finalen efter en nervrafflande final, där folkets stöd avgjorde.

– Det känns helt underbart, jag saknar ord, säger Stenmark i lyckoruset samtidigt som tittarna är ilskna på resultatet.

Han är en av de största skidåkarna genom alla tider.

Men på ålderns höst har Ingemar Stenmark lyckats knipa en ny åtråvärd pokal.

Ingemar Stenmark vann "Let's dance", efter en dramatisk final mot Marie Serneholt.

Skidlegendaren såg märkbart tagen ut när han tog hem segern.

– Det känns helt underbart, jag saknar ord. Jag fattar ingenting, säger Ingemar Stenmark i lyckoruset efter segerbeskedet.

– Glasskon ska få en fin plats, inte som mina skidpriser som ligger i kartonger, fortsätter han i glädjeyran på dansgolvet.LÄS MER: Stenmarks hemliga löfte – till MarieIngemar Stenmark har tidigare sagt att han inte ville vinna danstävlingen. Han berättade att han hoppades på Marie Serneholt.

– Jag vill inte vinna. Det skulle kännas helt fel. Det är ju ändå en danstävling. Jag kan ju inte konkurrera med Marie, sa han då.

Under säsongen har pressen på Ingemar Stenmark varit stor.

Främst har det tagit på psyket. Den folkkäre skidhjälten har berättat om hur han blivit mentalt tröttkörd.

– Det är även mentalt, att försöka lära in så mycket, ta in i huvudet. Huvudet snurrar när man ska lära sig en ny dans. Jag är mentalt tröttkörd, har han sagt.

Samtidigt avslöjade han att han tävlat med en hemlig skada. Stenmark lider av PFSS (Patello-femoralt smärttillstånd), en överbelastningsskada i höger knä.

– Jag har haft problem med knät. Jag har inte velat berätta det förrän nu. Hade jag berättat det hade det blivit så mycket uppmärksamhet, sa han tidigare.LÄS MER: Hemliga romanserna i "Let's dance"Stenmarks väg till finalen har varit kantad av jurybråk. När tv-tittarna räddade skidlegendaren för två veckor sedan, efter att ha sågats av juryn, svarade Tony Irving med ilska.

– Jag visste det. Svenska folket håller honom kvar. Nu börjar det bli patetiskt. Det är nästan 20 poängs skillnad kvalitetsmässigt mellan Ingemar och Alex. Det är megaskillnad i kvalitet, men ändå håller folk honom kvar. Det är synd om honom egentligen. Det kan inte kännas bra att veta att du som har sämre kvalitet är kvar när någon bättre åker ut, sa Tony då.

Men nu står Ingemar Stenmark som segrare av "Let's dance". Detta trots att Marie Serneholt blev historisk med full pott från juryn - 90 poäng.

Något som många tittare, trots det stora stödet, reagerade starkt på.

"Den bästa dansaren var och är han inte. Tycker synd om Marie", skriver en tittare i chatten på Expressen.se.

Liknande kommentarer vällde in:

"Lägg ner skiten!"

"Varför ska de andra deltagarna träna överhuvudtaget om det är charmen som räknas och inte den som dansar bäst. Dags att lägger ner programmet", skriver en tittare.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.