Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Historiska fallet i ”Let's dance” – nu lägger sig juryn i

ristin Kaspersen, Lancelot Hedman Graaf och Magdalena Forsberg inför semifinalen.Foto: OLLE SPORRONG
Tony Irving.Foto: OLLE SPORRONG

Nu är det dags för Magdalena Forsberg att bevisa att hon utvecklats och Lancelot Hedman Graaf måste verkligen fokusera.

I fredagens semifinal i ”Let's dance” är det nya regler – och Tony Irving har höga krav på deltagarna.

Nu när vi har kommit till ”Let's dance” semifinal har vi hamnat i en situation där vi har tre av de starkaste deltagare vi någonsin har haft som kvalificerat sig till den här delen av tävlingen. Lancelot började säsongen ganska svagt och fick ett fantastiskt genombrott för två veckor sedan. Magdalena som gjorde det omöjliga och tog hem tre tior i sin sista dans i kvartsfinalen och krossade Linnéa i duellen. Sedan har vi Kristin som har dominerat hela säsongen.

För att i kväll hjälpa oss att separera dem har vi i kväll två danser som är utdelade på uppdrag av mig och mina jurykollegor.

Den första dansen är deras chans för revansch där vi plockat in en av de obligatoriska tiodanser de presterat på ett katastrofalt sätt och ger dem möjligheten att göra om den med allt de har lärt sig, och samtidigt visa just hur mycket de har utvecklats. När de har genomfört kvällens dans kan vi jämföra den med sista gången de genomförde den och förhoppningsvis är deras prestation bättre än senast. Med andra ord är detta det perfekta tillfället för dem att ta sin revansch. Till deras andra dans har vi handplockat en låt som semifinalisterna kan toka fritt. 

Men, för att göra det till en riktig utmaning så ställer vi upp våra andra proffsdansare i numret som extra dansare och på det sättet får alla tre semifinalister uppleva hur det är att stå längst fram i en ensemble. 

 När vi sedan bedömer båda danser förväntar vi oss en felfri koreografi, teknik, musikalitet, hög nivå på presentationen samt ett högt värde på kvalitativ underhållning. Med andra ord så är blir detta första kvällen vi förväntar oss av dem att sluta vara kändisar, och att i stället uppträda som dansare.

Den som mest liknar en hackig amatör är den som bör åka ut från tävlingen, och att falla vid mållinjen är det mest pinsamma resultatet. Att inte få komma till finalen blir en katastrof för en av deltagarna i kväll. Själv har jag hamnat utanför finalen ett flertal gånger under karriären och tröstade mig själv med orden ”jag är nöjd med min dans och är bara glad över att ha deltagit”. Sanningen är att jag egentligen var bitter som sjutton och den känslan önskar jag ingen. Tyvärr blir en av våra semifinalister tvungen att uppleva den här känslan i kväll. 

Mitt sista råd till er är att det är dags att rösta med ögonen för dansens kvalitet och inte med hjärtat. Samtliga semifinalister är lika bra, men det gäller att de som dansar bäst i kväll blir de som vi tillsammans skickar vidare till nästa veckas final. 

Dans 1

Lancelot & Linn

Dans: Samba (från program 3)

Musik: Something Just Like This- The Chainsmokers, Coldplay

”Anledningen till att vi gett Lancelot samba är att han tappade fokus, kom av sig och verkligen krånglade till allt så att hans samba nästan var oigenkännlig under program tre, och jag kan tänka mig att han var mycket generad efter att han hade genomfört den. Ikväll måste allt sitta med samma känsla för dansens finesser som han visat prov på de senaste veckorna.” 

 

Magdalena & Tobias

Dans: Tango (från program tre)

Musik: Vårens Första Dag- Laleh

”Vi har valt att Magdalena skall dansa sin tango en gång till. Första gången hon dansade den var det även första gången hon dansade med Tobias. Hållningen var fel, huvudpositionen konstig, vikten var inte rätt i förhållande till benen samt så saknades känslan för tango helt. 

Nu är det dags för Magdalena att göra om, och göra rätt.”

 

Kristin & Calle

Dans: Vals (från program tre)

Musik: Come Away with Me- Norah Jones

”Kristin får möjligheten att göra om sin vals och det blir inget lätt uppdrag för henne. Under program tre visade hon i sin vals snubblande övergångar, stelhet i ryggen och trots att hon redan dansade bra saknade vi de fina detaljerna vi förväntade oss i denna dans. 

Med alla de kunskaper Kristin nu bemästrar ger vi henne möjligheten att visa att hon förtjänar sin plats i finalen nästa vecka. ”

Dans 2

Lancelot & Linn

Musik: Forgive Me Friend- Smith &amp, Swedish Jam Factory

”En modern och high energy-låt där jag förväntar mig att Lancelot genomför en fartfylld och explosiv rutin.”

 

Magdalena & Tobias

Musik: Total Eclipse Of The Heart- Bonnie Tyler

”Detta är en av de mest ikoniska poplåtarna som är extremt ”bombastisk” och jag förväntar mig att Magdalena tolkar den med en extrem dramatisk inlevelse.” 

 

Kristin & Calle

Musik: This Is Me- Keala Settle

”Detta är en fantastiskt pampig låt där jag förväntar mig att Kristin skall leverera en dynamiskt showig och nästan teatralisk rutin.”