Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hellenius panikräddning efter haveriet i sändning

Foto: TV4
Foto: TV4
Foto: TV4

I direktsändning kan allt hända – och då gäller det att vara på tårna.

När snabbgenomgången inte fungerade i fredagens ”Let's dance”-program valde programledaren David Hellenius att underhålla miljonpubliken på annat vis.

– Jag ska vara helt ärlig, den som har klippt ihop recapen den här veckan är praktikant, skämtade Hellenius i direktsändningen.

I fredagens ”Let's dance” dansade tävlingsparen för första gången två danser vardera – en pardans och en diskodans.

Men när tittarna skulle få se alla danserna igen under en snabbgenomgång, gick något ordentligt fel.

Ett tekniskt fel gjorde att bara de två första dansparens danser kunde visas. Därefter filmades programledarna David Hellenius och Tilde de Paula Eby igen, som fick försöka underhålla programmets miljonpublik under problemen.

– Ni som fortfarande är med, det hände något med recapen, därför gör vi, helt rutinerat i direktsändning – vi är vana vid sånt här, vi behåller lugnet. Vi tittar en gång till på recapen. De ska bara klippa litegrann, rabblade David Hellenius i sändningen, och fick Tilde de Paula Eby att börja skratta.

”Men gudars skymning”

När snabbgenomgången – eller ”recapen” – fortfarande inte kom i gång, skämtade Hellenius vidare.

– Jag ska vara helt ärlig, den som har klippt ihop recapen den här veckan är praktikant. Han heter Olle, kommer från Sundbyberg, Järnvägsgatan 64. Vi gav honom en chans, men vi kan meddela att vi kommer skicka honom till TV3, skämtade David Hellenius, innan han passade på att pika en gammal kanalkollega.

– En annan praktikant vi skickade till TV3 är Peter Jihde.

Då bröt Tilde de Paula Eby in:

– Men gudars skymning, nu får du sluta!

– Han är å andra sidan väldigt bra, ändrade sig David Hellenius skämtsamt.

Tilde de Paula Eby passade då på att hylla Peter Jihde lite extra.

– Vi älskar Peter Jihde lika mycket som vi älskar våra danspar, och vi skulle så himla gärna vilja visa alla våra dansparens danser, så man vet vad man ska rösta på.

Det tekniska felet blev inte löst, utan i stället visades alla nummer upp på skärmen – utan att tittarna fick se danserna igen.