Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Forsbergs svar på kritiken i natt – efter panikändringen

Magdalena Forsberg har haft en jobbig vecka i ”Let's dance”, när hennes dansare Fredric Brunberg blev akut sjuk och inte kunde vara med i tävlingen.Foto: OLLE SPORRONG
I stället tvingades skidskyttelegendaren panikbyta till en annan danspartner – och kritiserades sedan av jurymedlemmen Ann Wilson för att ha sett rädd ut på dansgolvet.Foto: TV4.
Ann Watson och Tony Irving. Foto: TV4.
Ann Watson Foto: TV4.

Magdalena Forsberg har haft en jobbig vecka i ”Let's dance”, när hennes dansare Fredric Brunberg blev akut sjuk och inte kunde vara med i tävlingen.

I stället tvingades skidskyttelegendaren panikbyta till en annan danspartner – och kritiserades sedan av jurymedlemmen Ann Wilson för att ha sett rädd ut på dansgolvet.

– Det är svårt när man är van att dansa med en person, och sen byta till någon annan, försvarar koreografen David Watson, som hoppade in som vikarie.

Det har varit en tuff vecka i ”Let's dance” för skidskyttestjärnan Magdalena Forsberg, 51.

Mitt under repetitionerna i veckan kom beskedet att hennes danspartner Fredric Brunberg blivit akut sjuk, och inte skulle kunna dansa med henne i fredagens veckofinal. I stället fick TV4-programmets koreograf, David Watson, hoppa in som vikarie för Brunberg, och dansa med Forsberg i en cha cha.

– Det har varit en speciell vecka. Jag är så glad att David tog sig an mig, han är fantastisk, en trygghet, berättar Magdalena Forsberg efter tävlingen, när det står klart att hon gått vidare.

Hyllas av danspartnern Davis Watson

David Watson hyllar skidskyttelegendarens förmåga att hålla huvudet kallt i hetsiga situationer.

– Det har varit fantastiskt att jobba med Magda, hon är underbar att jobba med. Det har varit lite stressigt, men Magda har varit väldigt lugn.

I parets cha cha hade Magdalena Forsberg svårt att koordinera ihop armar och ben, med var efteråt nöjd med att hon kommit ihåg alla danssteg.

Jurymedlemmen Cecilia Lazar hyllade Magdalena Forsberg för att hon anpassat sig till en ny danspartner i sista stund.

– Du är van vid att följa ett spår, och helt plötsligt så förändrades alla förutsättningarna för dig. Du får en ny partner, du ska lära dig känna hans sätt att föra och tänka. Trots det fick du fram karaktären av cha cha, sa hon i TV4-sändningen.

Fick kritik av Tony Irving och Ann Wilson

Tony Irving däremot kritiserade Forsbergs huvudposition, och Ann Wilson konstaterade att Magdalena Forsberg såg rädd ut på dansgolvet.

– Du skulle slappna av så du får lite mer höfter. Jättesnygga ben och vrister när du dansar, så fortsätt jobba på dem, men våga andas ut. Man ser lite rädsla i ansiktet, andas så du känner musik, sa Ann Wilson i sändningen.

När programledaren David Hellenius undrar om skidskytteprofilen är rädd på dansgolvet, svarar hon snabbt:

– Jag är livrädd. Men nu känns det bra.

David Watson försvarar Magdalena Forsberg, och menar att det är svårt att ställa om från olika danspartners.

– Det är svårt när man är van att dansa med en person, och sen byta till någon annan.

Men nästa vecka är Fredric Brunberg tillbaka i programmet. Magdalena Forsberg har haft kontakt med honom under veckan, och han mår bättre än tidigare.

– Vi ska börja träna nästa vecka.  Det känns jätteskönt att få vara kvar, inte minst för Fredrics skull.