Foto: OLLE SPORRONGFoto: OLLE SPORRONG
 Foto: OLLE SPORRONG
Foto: OLLE SPORRONGFoto: OLLE SPORRONG
 Foto: OLLE SPORRONG

Ellen Bergström sjuk inför Let's dance

Publicerad

Fem ska bli fyra – i kväll tvingas ytterligare en deltagare lämna "Let's dance".

Med bara timmar kvar till direktsändningen har Ellen Bergström drabbats av sjukdom och nu är skådespelaren orolig för att det ska påverka kvällens omröstning.

Efter sin dans kunde Ellen Bergström knappt stå på benen och var tvungen att sitta ner när programledaren Tilde de Paula Eby berättade för tittarna om sjukdomen.

– Tårarna bara kom, jag kunde inte hjälpa det, berättade Ellen Bergström innan direktsändningen.

Halva säsongen av "Let's dance 2017" har redan gått och under fredagskvällen kommer ytterligare en deltagare tvingas lämna tävlingen.

Med bara timmar kvar till direktsändningen berättar nu Ellen Bergström att hon blivit sjuk.

– Jag vet inte vad det är. Jag åt ostron i går, det var typ de godaste ostronen jag har ätit. Sedan vaknade jag vid 06 i morse och mådde illa. Jag somnade om, vaknade och mådde illa igen. Sedan ringde jag hit (till produktionen, reds. anm) och berättade att jag inte mådde så bra men det tyckte att jag skulle komma hit i alla fall.

– Sedan åkte jag till läkaren och han konstaterade att jag har någon slags infektion i tarmarna av det här. För jag har ont där. Men jag vet inte vad det är, för jag mår inte illa och är inte dålig i magen. Det är bara som att min kropp är helt orkeslös. Det är en jättekonstig känsla. Läkaren sa att det kunde vara ostronen men jag vet inte vad det beror på.

 

LÄS MER: Ellen Bergströms nya liv efter uppbrottet

 

Gör det ont?

– Det gör ont när man trycker på sidorna och då kan det vara infektion. Men det kan ju också vara träningsvärk. Jag hade feber förut men nu har jag tagit två Alvedon så det har lagt sig. Men jag är fortfarande inte i fas.

Ellen Bergström: "Tårarna bara kom"

Produktionen har tydligen varit orolig för att du inte ska kunna dansa i kväll?

– Har de? Nej det är klart att jag kommer dansa. Jag är ju inte döende. Men jag ligger bara i logen nu så får vi se. Jag önskar bara att jag kunde få en vitaminkick i arslet. För jag orkar ju inget, säger hon och skrattar.

– Nu när vi hade genrepet så efter sista dansen... jag orkade knappt lyfta mina ben. Tårarna bara kom, jag kunde inte hjälpa det. Andningen var konstig. Men läkarna har tagit tester så jag har inte dåligt blodtryck. Så jag vet inte vad det är. Stina tyckte jag skulle ta kolloidalt silver men det har jag inte hittat. Jag vet inte var man hittar det, det känns lite amerikanskt.

 

LÄS MER: Ellen Bergströms dejtingbesked 

 

Är du rädd ör att det ska påverka utgången i kväll?

– Det är klart att jag är det Jag känner att jag inte kan prestera som jag har gjort. Det har verkligen gått bra den här veckan och vi har gjort en jätterolig dans och det hade varit så tråkigt att åka ut bara för att jag har ätit ett jävla ostron, bara för att jag skulle steka liksom, säger hon och skrattar.

– Nu kommer jag nog inte kunna äta ostron mer i mitt liv.

Efter dansen hyllades Ellen Bergström dock av juryn. Men den snabba dansen, inspirerad av filmen "Bridget Jones dagbok" verkade ha tagit ut sin rätt. Ellen Bergström kunde knappt stå på benen, i stället fick hon sitta på en stol när Tilde de Paula Eby berättade för tittarna att skådespelaren var sjuk. Ellen Bergström kunde inte heller prata och därför blev det ingen intervju i greenrom.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Senaste nytt om nyheter, sport och nöje – www.expressen.se

Till Expressens startsida

Mest läst i dag