Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Det mest pinsamma man kan göra i Let's dance”

Nu är det dags för semifinalen för Let's Dance 2018 och vi har filtrerat bort åtta par så bara de bästa är kvar.

Tre deltagare går head to head i två otroligt stora utmaningar.

De har bemästrat teknik, musikalitet och partnering skills. Det som de har kvar är dansens karaktär, och deras första utmaning handlar om just detta. Parens första dans är en fusion; de skall dansa fyra olika dansstilar med rytmiska förändringar, tekniska förändringar men störst av allt så måste de visa rätt karaktär för var och en av danserna.

Deras andra utmaning tar dansen i en motsatt riktning, fram till nu har fokus varit för de klassiska danserna som tillhör danssporten. Men dans har ett annat ansikte – det konstnärliga. Som andra dans har varje deltagare tilldelats en låt där de fritt måste skapa en konstnärlig tolkning utan begränsningar av att vara en specifik dans. För att göra denna utmaning ännu svårare har de fått sällskap av andra dansare som uppträder samtidigt på golvet, likt de klassiska Hollywoodstyle bakgrundsdansarna gjorde i 40- och 50 talets musikaler. Kvällen handlar om att visa just hur mångsidiga de har blivit som dansare och de har inte råd att misslyckas. Att ramla ur tävlingen i semifinalen är det mest pinsamma man kan göra i Let's Dance.

Jon Henrik Fjällgren & Katja Luján Engelholm

Foto: SVEN LINDWALL

Dans: Fusion

Musik: Veronica Maggio –

Jive - Jag Kommer

Salsa - Hela Huset

Paso Doble - Vi Mot Världen

Slowfox – Måndagsbarn

Jon Henrik har haft en riktig berg- och dalbaneresa fram till semifinalen och hans plats har aldrig varit självklar. Förra veckan låg han i juryns botten, men räddades av publiken så att han slapp dansa duellen. Att vara publikens favorit är en nackdel, för nu är det upp till bevis att visa att publiken hade rätt genom att ge honom en andra chans. Jon Henrik dansar mycket bra tekniskt, men hans stora fara har alltid varit i övergången rörelse till rörelse. I fusion med sina fyra danser där bron mellan danserna är en av de viktigaste punkterna kan det gå illa för honom. Kvällens wildcard.

Gunde Svan & Jeanette Carlsson

Foto: SVEN LINDWALL

Dans: Fusion

Musik: ABBA –

Cha Cha - Super Trouper

Jive - Mamma Mia

Vals - I Have A Dream

Paso Doble - The Winner Takes It All

Mirakel kan hända. Om du hade frågat mig för sex veckor sedan om Gunde Svan skulle stå i semifinalen så hade jag skrattat ihjäl mig och sagt; -Aldrig i livet!

Han har varit sen i utvecklingen, men han har hunnit ikapp och visat att jag hade fel. Men i duellen förra veckan var det mycket nära att han fick åka hem. Kruxet för Gunde är att han dansar sporadiskt; vissa stilar som en svan och andra som en haltande giraff. Nu måste han hålla en jämn kvalitet rakt igenom samtliga fyra danser. Om han misslyckas i en av dem så misslyckas han med allt. Kan vara kvällens katastrof.

Daniel Norberg & Maria Zimmerman

Foto: SVEN LINDWALL

Dans: Fusion

Musik: Justin Timberlake

Samba - Say Something

Jive - Mirrors

Paso Doble - My Love

American Smooth - Can’t Stop the Feeling

För mig har Daniel dominerat Let´s Dance de senaste veckorna då han har levt upp till alla mina krav och dansens principer.

Förra veckan lyckades han till och med att dra hem en trettiopoängare!

Det är ett stort problem för honom. Som internationell danssportdomare såg jag ofta just detta, att paren som kommit till semifinal som en självklarhet har inget annat att ge än det som de redan har producerat. De har nått sin topp och de har inte det lilla extra att ge för att ta sig till finalen. Har Daniel nått sin topp? Har han presenterat sitt bästa?

Han har allt han behöver för att göra bra ifrån sig, men räcker det?

Kan vara hit eller shit.

 

Andra dansen är otroligt svår

För deltagarnas andra dans har jag ingen kristallkula där jag kan se in i framtiden och förutspå hur det kommer att se ut. De har så många olika ingredienser de måste kombinera för att det skall vara rätt och det finns inget korrekt recept för att kunna lyckas. Att kombinera bakgrundsdansare med din egen dans, som du skapar själv och hitta ditt eget tolkningssätt av musiken är otroligt svårt.

Alla tre deltagare har färdigheter nog för att lyckas med uppdraget, men samtidigt har ingen av dem behövt göra det på just det här sättet tidigare. Sista utmaningen inför finalen är hittills säsongens tuffaste.