Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Deltagarnas mardrömsstart – stöttas av sjukvårdare i kulisserna

Claeson konstaterar att det är hög skaderisk när man är ovan dansare. Foto: BILDBYRÅN
LaGaylia Frazier, 58, har även hon haft otur med skador – men i hennes fall kom det sig inte från dansträningen. Foto: TV4.
I stället var det när artisten klev ur en taxi på väg hem, som hon snubblade och slog sig illa. Foto: TV4.

”Let's dance” har knappt hunnit börja, men redan nu har deltagarna drabbats av skador och hälsoproblem – medan Dan Ekborg kämpar mot kol, så tar Mendez medicin mot sin inflammerade fot.

I kulisserna stöttas de skadade deltagarna upp av sjukvårdare.

”Vi har alltid sjukvårdspersonal på plats i kulisserna om något skulle hända med våra deltagare eller dansare under direktsändningen” skriver Amanda Hjärtmyr, pressansvarig för ”Let's dance”, i sms.

På fredagskvällen är det premiär för årets säsong av ”Let's dance”.

Men trots att säsongen knappt har hunnit börja, så är det redan flera deltagare som har drabbats av skador och kämpar med sjukdomar.

Artisten Mendez, 43, är inte bara aktuell i ”Let's dance”, han uppträder också i musikalen ”Djungelboken” – något som har lett till att han överansträngt foten.

– Jag har en inflammation i foten, det är vätska i. Det på grund av musikalen jag gör samtidigt, jag har överansträngt den. Men jag känner att det inte ska stoppa mig från att vara med i ”Let's dance”, säger Mendez.

 Men Melodifestivalen-profilen vägrar låta en skada hindra honom, och har tagit medicin mot foten i veckan.

– Jag har fått medicin och sen tar jag is på den. En kall fot, men ett varmt hjärta. Det gör mer ont med isen än originalsmärtan. Hur ont det än gör och vad som än händer så kommer jag stå där. Vi ska till finalen liksom, vi kan inte hålla på och fjanta oss nu. 

Nedblodade dansskon i ”Let's Dance”

Tidigare handbollsproffset Linnea Claeson, 27, tävlar också i årets ”Let's dance”, och publicerade förra veckan en bild på en nedblodad danssko. Claeson konstaterar att det är hög skaderisk när man är ovan dansare.

– Vi tränar stenhårt så det är klart att det blir lite blod, svett och tårar ibland. Man är ju handbollstjej så man gör lite fel ibland när det kommer till dans, så jag gick fel steg helt enkelt och då kan man bli trampad på. Det är ju klackar överallt, verkligen överallt, säger Linnea Claeson.

LaGaylia Frazier, 58, har även hon haft otur med skador – men i hennes fall kom det sig inte från dansträningen. I stället var det när artisten klev ur en taxi på väg hem, som hon snubblade och slog sig illa.

– Jag tänkte: ”Hur kan jag ramla två veckor innan ”Let's Dance”? Hur kan det hända?” Jag tänkte först inte på att åka till läkaren för jag var så uppe i varv, men läkaren sa att inget var brutet så det var tur. För hade det varit brutet så vet jag inte, säger LaGaylia Frazier.

Skådespelarens dolda sjukdom

Dan Ekborg, 63, lider av lungsjukdomen kol, som gör att han tvingas medicinera för att få luft när han dansar.

– Det är inte så mycket syre där inne så man får helt enkelt se till att ladda med sprejer. Man får inte glömma att ta sprejer och sånt, i dag hade jag glömt det när vi gick in där. Och så tänkte jag ”men vad andfådd jag blev, ja men det finns botemedel”, säger Ekborg på repetitionerna.

Ekborg har dessutom opererat in en protes i knät för några år sedan, och säger att han har en läkare i salongen om något skulle hända. 

Inte nog med det – TV4 stöttar också upp med vårdpersonal. På plats bakom kulisserna finns sjukvårdare som är redo att hjälpa deltagarna om de behöver.

”Vi har alltid sjukvårdspersonal på plats i kulisserna om något skulle hända med våra deltagare eller dansare under direktsändningen” skriver Amanda Hjärtmyr, pressansvarig för ”Let's dance”, i sms.