Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Deltagarnas kramar framför kameran trots TV4:s förbud

”Let's dance” nära att ställas in – efter Adam Alsings bortgång
Det blev en del kramande på slutet av fredagens program.
Foto: TV4
Detta trots TV4:s kramförbud.
Foto: TV4
”Det var nog inte det bästa. Men det känns omänskligt att inte göra det”, sa Penny Parnevik om att ha kramat Andreas Lundstedt när han röstades ut.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES/ROBERT EKLUND ROBERT EKLUND
En kram mellan Alice Stenlöf och John Lundvik i kvällens program.
Foto: TV4

När Andreas Lundstedt åkte ut förra veckan kunde tittarna se hur TV4:s kramförbud bröts av de tävlande paren.

Det fick TV4 att återigen betona vikten av att följa reglerna.

Men i fredagens program sågs bland annat John Lundvik och Alice Stenlöf kramas – och fler av de tävlande klappade också varandra på axlarna. 

På fredag är det dags för den tredje fredagssändningen i ”Let’s dance” efter programmets paus. Under tre veckor tvingades programmet skjutas fram då det fanns flera sjukdomsfall i produktionen. 

Sussie Eriksson och Anders Jansson är några av de som varit sjuka – och förra veckan meddelade Jansson att han tvingas hoppa av till följd av detta.

När programmet väl var tillbaka i tv-rutan var det med tydliga restriktioner från TV4 – deltagarna ska hålla avstånd från varandra. Det kommer inte se ut som under tidigare år när deltagarna umgicks nära i danslokalerna och kramades i greenroom. Ingen publik tillåts heller under tävlingen och vid minsta symptom ska produktionen stanna hemma.

”Det är tillåtet att öva på de danser som ska utföras i programmet i övrigt ska alla hålla avstånd”, skriver Lina Berggren, presschef på TV4, i ett meddelande.


Penny Parnevik: ”Var nog inte det bästa”

Trots detta har man under de senaste fredagarna kunnat se hur deltagarna håller om varandra och kramas när något av paren tvingas lämna programmet. 

Förra veckan var det Andreas Lundstedt och Tobias Bader som fick minst röster och därmed fick lämna programmet. Deltagaren Penny Parnevik berättar att det känns konstigt att inte trösta någon som har åkt ut. 

– Så, ja vi kramade honom. Det var nog inte det bästa. Men det känns omänskligt att inte göra det, säger Penny Parnevik. 

Hon fortsätter:

– Jag förstår att man får kritik, men det känns jättekonstigt att stå där när någon är ledsen och inte vilja krama dem.

Jan Björklund: ”Oundvikligt”

Jan Björklund berättar att han tycker att deltagarna följer restriktionerna de fått från TV4.

– Sin partner måste man ju vara nära, det är ju oundvikligt. I övrigt är det väldigt stränga regler som vi håller på. Vi umgås inte vid sidan av dansträningen och så, mer än när det naturligtvis ska vara inspelning och tävling. 

Han fortsätter:

– Det finns säkert moment, men jag tycker det är ganska stränga regler och de upprätthålls tycker jag.

SE MER:

Stor förvirring när ett av paren åker ut.
Tv-krönikör Anders Björkman om dramatiska kvällen • Flera överraskningar i veckans avsnitt.