Blondinbella i tårar efter TV4-bråket

Publicerad
Uppdaterad
TV4-stjärnorna Carolina Gynning och Katrin Zytomierska går till hårt angrepp mot Isabella "Blondinbella" Löwengrip.
Det fick henne att gråta öppet efter "Let's dance" i går.
- Jag blir så provocerad och arg över vad de gör, säger Isabella.
Ett storbråk har blossat upp på TV4. I ena ringhörnan "Let's Dance"-deltagaren Isabella Löwengrip. I den andra TV4-profilerna Carolina Gynning och Katrin Zytomierska. I sina bloggar går de till hårt angrepp mot Isabella, efter att hon i sin blogg skrivit att de är dåliga förebilder som skriver om bantning och att vara smal.
"Blondinbella. Du är en hycklande lillgammal skitgris som ska ta och koppla av några kilo", skriver Katrin Zytomierska i sin blogg.
Carolina Gynning kallar henne skenhelig, präktig och "fejk-förebild".

Isabella grät öppet

Något som gör Isabella ledsen, efter tv-sändningen i går grät hon öppet.
- Det är klart att det gör ont när de går på en så där. Men det som gör mig mest ledsen är att jag vet att jag kan ta det, men unga tjejer som läser det tror att de måste bli som dem, säger Isabella.
- Att de romantiserar det här självsvältet, jag har inga ord. Jag blir alldeles gråtfärdig, fortsätter hon.
Vad säger du om deras påhopp?
- Att nämna mig är ett lätt sätt för dem att hamna i media. Folk vågar inte kritisera dem, för de går på som små bullterriers. Men jag är inte rädd.
- Att Katrin Schulman kallar mig gris... det bryr jag mig inte så mycket om, men Carolina Gynning... hon har ändå gått från att ha sex i Big Brother till att vara en karriärkvinna. Jag har sett upp till henne.
- Men det hon gör nu är att normalisera en sjukdom som får en massa unga tjejer att till och med dö, det är sjukt. Att hon ger skinny tips i bloggen, det gör mig extremt förbannad. Hon förtjänar inte att få den uppmärksamheten som hon får.

"Trodde hon hade skinn"

Varken Katrin Zytomierska eller Carolina Gynning förstår hennes reaktioner.
- Jag trodde hon hade skinn på näsan, säger Katrin.
- Man kan inte sticka ut hakan och sedan inte vara beredd på mothugg, svarar Carolina Gynning.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Senaste nytt om nyheter, sport och nöje – www.expressen.se

Till Expressens startsida

Mest läst i dag