Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ny musik med Avicii släpps – ett år efter hans bortgång

Tim ”Avicii” Bergling gick bort den 20 april 2018.
Foto: AMY SUSSMAN / AP TT NYHETSBYRÅN
Med hitlåtar som ”Hey brother” och ”Wake me up” har dj-stjärnan gjort avtryck i musikhistorien.
Foto: PELLE T NILSSON / STELLA PICTURES - PELLE T NILSSON

Tim ”Avicii” Bergling släpper ny musik - ett år efter sin död.

Dj-stjärnan lämnade efter sig 16 låtar som världen snart får ta del av.

”Efter Tims bortgång beslutade hans familj att inte låsa in musiken, utan att dela den med hans fans runtom i världen”, skriver ”Team Avicii” i ett pressmeddelande.

Den svenska dj-stjärnan Tim ”Avicii” Bergling lämnade en hel värld i sorg när han gick bort i april 2018, blott 28 år gammal. Vid sin bortgång var Avicii i slutfasen av att färdigställa ett nytt album - ”TIM” som nu släpps den 6 juni.

Tim ”Avicii” Bergling har under sin livstid berört människor runt hela världen med sin musik. Hitlåtar som ”Wake me up” och ”Hey brother” har toppat listor över hela världen och dj-stjärnan har prisats på galor som ”Grammis” och ”Rockbjörnen”.

I ett pressmeddelande beskriver nu stjärnans team att Avicii lämnade efter sig en samling låtar, som familjen beslutat sig för att dela med världen.

”Han lämnade efter sig en samling mer eller mindre färdiga låtar samt anteckningar, mejlkonversationer och sms om hur musiken skulle låta”, skriver ”Team Avicii” i ett pressmeddelande och fortsätter:

”Efter Tims bortgång beslutade hans familj att inte låsa in musiken, utan att dela den med hans fans runtom i världen.”

I ett klipp på Aviciis officiella Youtube-kanal berättar Per Sundin på Universal music att albumet innehåller 16 låter.


Singeln ”SOS” släpps i april

Låtskrivarna som stjärnan samarbetade med på det efterlämnade materialet har tagit vid för att slutföra låtarna och komma så nära Tim ”Avicii” Berglings vision som möjligt. 

Den första singeln ”SOS” släpps den 10 april och i juni får världen ta del av det fulla albumet, all vinst går till stiftelsen ”Tim Bergling Foundation”.

Familjen startade stiftelsen ett år efter stjärnans bortgång, med syftet att stödja organisationer och individer som arbetar för att förebygga psykisk ohälsa och självmord, samt engagera sig inom klimat, biståndsverksamhet, hotad natur och utrotningshotade djurarter.

”Tim ville göra skillnad – att vi startar stiftelsen i Tims namn är ett sätt att hedra hans minne och verka i hans anda”, skrev familjen då i ett pressmeddelande.

Efter sin bortgång har Tim ”Avicii” Bergling hyllats världen över - här hålls en tyst minut under musikfestivalen ”Summerburst” i Stockholm.
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Hyllas världen över

Stjärnans avtryck i livet har även efter hans bortgång gjort att han hyllats världen över. 

På bland annat ”P3 Guldgalan” i år presenterade vännen Carl Falk ett specialnummer till Tims ära och under Grammisgalan uppmärksammades stjärnans roll i musikhistorien genom att tilldela honom ett hederspris, som Tim ”Avicii” Berglings pappa Klas Bergling mottog.

– Tim vi tror att din musik kommer att leva kvar och fortsätta glädja människor. Tack Tim och tack för ordet, sade Klas Bergling då i direktsändning.