Anja Pärson fick kämpa mot smärtor under "Let's dance" - och hade dubbla bihåle- och öroninflammationer. Foto: Olle SporrongAnja Pärson fick kämpa mot smärtor under "Let's dance" - och hade dubbla bihåle- och öroninflammationer. Foto: Olle Sporrong
Anja Pärson fick kämpa mot smärtor under "Let's dance" - och hade dubbla bihåle- och öroninflammationer. Foto: Olle Sporrong
Trots det tog hon revansch på sjukdomen och tog sig vidare till nästa vecka. Foto: Olle SporrongTrots det tog hon revansch på sjukdomen och tog sig vidare till nästa vecka. Foto: Olle Sporrong
Trots det tog hon revansch på sjukdomen och tog sig vidare till nästa vecka. Foto: Olle Sporrong
För att klara av att medverka direktsändningen fick Anja läkarhjälp. Foto: Olle SporrongFör att klara av att medverka direktsändningen fick Anja läkarhjälp. Foto: Olle Sporrong
För att klara av att medverka direktsändningen fick Anja läkarhjälp. Foto: Olle Sporrong
Hennes maka Filippa Rådin satt i publiken. Foto: Olle SporrongHennes maka Filippa Rådin satt i publiken. Foto: Olle Sporrong
Hennes maka Filippa Rådin satt i publiken. Foto: Olle Sporrong

Anja Pärson fick läkarvård innan sändning

Publicerad

Anja Pärson fick kämpa mot smärtor under "Let's dance" - och hade dubbla bihåle- och öroninflammationer.

Trots det tog hon revansch på sjukdomen och tog sig vidare till nästa vecka – inför ögonen på hustrun Filippa Rådin.

För att klara av att medverka direktsändningen fick Anja läkarhjälp.

– Jag har tagit de mediciner som läkarna rekommenderat. Det har varit medicin mot inflammationerna, säger Anja Pärson efter sändning.

Efter första deltävlingen i "Let's dance" blev flera av deltagarna sjuka. En av dem var skidstjärnan Anja Pärson. Hon insjuknade med dubbla inflammationer i öron och bihålor.

In i det sista var det oklart om hon skulle kunna dansa under fredagen.

 

LÄS MER: Boxaren Mikaela Laurén åkte ur Let's dance direkt

 

Strax innan tävlingen startade ifrågasatte programledaren David Hellenius om hon överhuvudtaget kunde vara med.

– Just nu är det okej, men jag känner mig lite skakig. Men hoppas att jag är stark i kväll, sade hon då.

Hennes maka Filippa Rådin satt i publiken.

– Det är klart att man är orolig. Det är man ju alltid, sade hon under tävlingen.

– Hon har varit sjuk i veckan men hon står ju här i dag, säger hon och menar att det är en tröst, menade hon.

Anja Pärson tog beslutet samma dag

Beslutet att ändå medverka togs under fredagen.

– Vi var lite skakiga efter genrepet och jag kände mig så matt, men så fick jag i mig bra med mat och kände mig piggare inför kvällen, säger Anja Pärson efter tävlingen, och fortsätter:

– Jag var lite orolig för värmen i studion men jag har hållig mig i bakgrunden. Så länge man mentalt är inställd på det så jobbar man för det. Jag har inte känt att jag vill kliva av.

Hon berättar att hon fått hjälp av läkare för att klara av den tuffa utmaningen.

– Jag har tagit de mediciner som läkarna rekommenderat. Det har varit medicin mot inflammationerna, säger hon.

 

LÄS MER: Stina Wollters nya succé: "Lysande"

 

Det hela slutade i succé – Anja Pärsson tog sig vidare till nästa omgång. Efter framgångarna vill hon inte göra en för stor grej av att hon varit sjuk.

– Det är väl inget unikt med en bihåleinflammation och en öroninflammation. Det är som för alla andra. Man måste vila och äta och sova och dricka.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Senaste nytt om nyheter, sport och nöje – www.expressen.se

Till Expressens startsida

Mest läst i dag