”Let's dance” ställs in fram till mitten av april

TV4:s beslut: ”Let's dance” stoppas i veckor framåt
”Let's dance” tar en flera veckor lång paus efter sjukdomarna inom produktionen.
Foto: Annika Berglund
TV4:s ambition är att börja om med danstävlingen den 17 april.
Foto: ANNIKA BERGLUND / ANNIKA BERGLUND
Förra veckan ställdes det ordinarie ”Let's dance”-programmet in efter flera sjukdomsfall inom produktionen
Foto: ANNIKA BERGLUND / ANNIKA BERGLUND

”Let's dance” tar en flera veckor lång paus efter sjukdomarna.

TV4 hoppas kunna börja sända det ordinarie programmet igen först i mitten av april – samtidigt uppmanas produktionen i ett internt meddelande att vara försiktiga för att undvika smitta.

– Jag tycker att det är ett väldigt klokt beslut. Jag ser fram emot att alla blir friska, säger juryordföranden Tony Irving.

Förra veckan ställdes det ordinarie ”Let's dance”-programmet in efter flera sjukdomsfall inom produktionen. Bland annat berättade deltagaren Anders Jansson om hur han insjuknat i ”coronaliknande symtom” med 39 graders feber och hosta. I stället visades ett specialprogram med gäster som Carola Häggkvist och Pernilla Wahlgren.

Tidigare i veckan meddelade TV4 att det ordinarie tävlingsprogrammet skulle utgå även den här veckan – enligt uppgift till Expressen kom beskedet efter ytterligare ett sjukdomsfall i produktionen.

Nu står det klart att det kommer att dröja innan årets deltagare får dansa i programmet igen.

TV4:s beslut: ”Vi har gjort en helhetsbedömning”

TV4 meddelar att danstävlingen kommer att ta en flera veckor lång paus. I stället kommer kanalen att visa delar av jubileumssäsongen från 2015 under två fredagar.

Samtidigt går man ut i ett med internt meddelande till produktionen om att det är viktigt att alla inblandade fortsätter att vida försiktighetsåtgärder – enligt meddelandet handlar det om att ”social distansering”, ”extra god handhygien” och att man ska undvika ”kontakt med sjuka människor”.

Kanalens ambition är sedan att börja sända det ordinarie programmet igen den 17 april.

”Vi har gjort en helhetsbedömning att vi behöver ge alla ett lite längre och välbehövligt påsklov. Vi planerar att ta upp ordinarie sändningar igen efter påskhelgen med en planerad nystart den 17 april”, säger Fredrik Arefalk, kanalchef på TV4, i ett pressmeddelande.

Programledarnas ord

Programledarna David Hellenius och Tilde de Paula Eby säger i en kommentar:

”Det här är helt rätt beslut. Vi hoppas att vi kan dra i gång igen efter påsk och att vi då kan se fram emot en mer taggad säsong än någonsin.”

Juryordförande Tony Irving tycker att beslutet är klokt:

– Vi gjorde en fantastisk show i fredags. Det hade funkat att göra ”Let's dance” åt det hållet igen men det hade varit onödigt. Jag tycker att det är underbart att de tar ett beslut i linje med hur situationen ser ut, säger och fortsätter:

– Grejen är så här, TV4 har en egen kanak så de kan köra ”Let's dance” när de vill. Det är inte så att de måste starta eller sluta på ett visst datum, de kan göra som de vill med tablån.

I den pågående ”Let's dance”-säsongen, som hittills bara har sänts i ett ordinarie avsnitt, medverkar bland andra Penny Parnevik, John Lundvik, Alice Stenlöf och Jan Björklund.

Två deltagare har redan tvingats lämna tävlingen på grund av coronakrisen. Mikael ”Soldoktorn” Sandström hoppade av för att hjälpa till inom sjukvården och Siw Malmkvist fick inte vara med i programmet eftersom hon med sina 83 år tillhör en riskgrupp.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.