”Let's dance” ställs in på nytt – sjukdomar stoppar tävlingen

Sammanfattning: ”Let's dance”-säsongen hotad av sjukdomarna
”Let's dance” ställs in igen.
Foto: OLLE SPORRONG
Efter sjukdomsfallen inom produktionen väljer TV4 i stället att sända ett jubileumsprogram.
Foto: OLLE SPORRONG

”Let's dance” ställs in igen.

Precis som förra veckan väljer TV4 att sända ett slags jubileumsprogram i stället för den ordinarie danstävlingen.

Samtidigt kommer uppgifter om ett nytt sjukdomsfall inom produktionen - och tävlingens framtid är osäker.

I fredags ställde TV4 in det ordinarie ”Let's dance”-programmet efter flera sjukdomsfall i produktionen. Bland annat var deltagaren Anders Jansson sjuk i vad han själv beskrivit som ”coronaliknande symtom” – hög feber och hosta.

I stället valde man att visa ett förkortat specialprogram med gäster som Carola Häggkvist och Pernilla Wahlgren.

Nu meddelar kanalen att den ordinarie danstävlingen ställs in även den här veckan.

”Medan dansgänget återhämtar sig från sina förkylningar ser vi till att denna vecka fira 'Let’s dance' 15 år med ett jubileumstema där vi kommer uppleva roliga återblickar och minnesvärda stunder! Vad det exakt kommer innebära får ni se på fredag 20.00, precis som vanligt”, säger programledarna David Hellenius och Tilde de Paula Eby i ett pressmeddelande.

Uppgifter om nytt sjukdomsfall i ”Let's dance”

Beskedet kommer efter ett nytt sjukdomsfall inom produktionen, enligt uppgift till Expressen.

I söndags gick det dessutom ett mejl till alla inblandade där de fick veta att de inte skulle få komma in i replokalen under måndagen.

Samtidigt har varken deltagarna fått information om vad som skulle hända med programmet. Juryordförande Tony Irving förklarade tidigare under måndagen att ett besked måste komma under dagen.

– Om vi ska ha ett program på fredag så måste folk börja träna. Kan de inte träna så kan vi inte ha tävlingen. Det är en logistisk fråga också, sa han.

Dansaren: ”Borde skaffa coronatester”

Dansaren Jasmine Takacs, som dansar med Anders Jansson, säger att det varit mycket sjukdomar även under tidigare ”Let's dance”-säsonger.

– Jag tycker att de borde skaffa coronatester till ”Let's dance” just för att det är en så himla stor produktion, folk blir sjuka oavsett. Om folk ska vara hemma för minsta lilla hostning, hur ska vi göra då, säger hon och fortsätter:

– Man borde skaffa något slags test och är man negativ får man vara med, är man positiv får man inte vara med. Jag förstår inte varför man inte gör det, det kanske är dyrt eller så finns det inte tillräckligt många test, men i en sådan här stor produktion vore de bäst att testa alla som är sjuka.

Hotet mot ”Allsång på Skansen” – programmet riskerar ställas in:

Hotet mot ”Allsång på Skansen” – programmet riskerar ställas in

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.