”Let's dance” ersätts med nytt program – artisterna hoppar in

Foto: OLLE SPORRONG
Foto: OLLE SPORRONG
Foto: OLLE SPORRONG
Carola ersätter i ”Let's dance”.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Foto: OLLE SPORRONG
Pernilla Wahlgren kommer också att delta i fredagens program.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
1 / 7

”Let's dance” stoppas efter att flera personer i produktionen blivit sjuka, bekräftar TV4.

Nu berättar programledarna Tilde de Paula Eby och David Hellenius om programmet som ersätter på fredagskvällen, med bland andra Carola och Pernilla Wahlgren på scen.

Men nu är resten av säsongen hotad.

– Vi hoppas att vi vet mer om fortsättningen i morgon. Vi vill ju att tävlingen ska fortsätta som en vanlig säsong, säger David Hellenius i ”Efter fem”.

Det blir inget ”Let's dance” i vanlig tappning på fredagskvällen. I stället blir det ett specialprogram med bland andra Carola och Pernilla Wahlgren. Det berättar programledarna Tilde de Paula Eby och David Hellenius i TV4:s ”Efter fem”.

– Det blir ett nytt program. Gänget är lite förkylda och då får man inte gå till jobbet. Då har vi kommit på att vi ska göra ett annat tv-program, men det blir ”Let's dance”, det blir gäster, det blir artister, och vi är väldigt glada att vi har ett bra gäng, säger David Hellenius.

Carola, Darin, Måns Zelmerlöw och Pernilla Wahlgren är några av de artister som nu ställer upp och ska uppträda i programmet som sänds under vanlig tid i TV4.

– När vi har ringt runt till våra största artister så har de gått man ur huse och verkligen ställt upp, säger Tilde de Paula Eby.

Oklart hur säsongen ska fortsätta

Dessutom kommer The Mamas att sjunga vinnarlåten från Melodifestivalen, berättar programledarna, som säger att de vill fortsätta underhålla.

– Och vi gör det genom att ändå ta ansvar. Dansgänget får vila eftersom det är flera som har varit snuviga, säger Tilde de Paula Eby.

Om säsongen kommer att fortsätta som vanligt efter denna vecka är fortfarande oklart.

– Vi hoppas att vi vet mer om fortsättningen i morgon. Vi vill ju att tävlingen ska fortsätta som en vanlig säsong, säger David Hellenius i ”Efter fem”.

Oro bland deltagarna i ”Let's dance”

Ända sedan Expressen kunde berätta att programmet var hotat efter flera sjukdomsfall har det varit oroligt bland såväl deltagare som jury.

Repetitioner har skjutits upp gång på gång för att ställas in utan att deltagarna fått något besked om varför.

Inte heller juryn fick någon information om vad som skulle hända med programmet.

– Det enda jag vet är att jag är inkallad till studion i morgon. Det är det enda jag vet. Jag får veta mer först när jag kommer dit. Jag vet inte om Ann och Dermot ska vara med. Jag väntar med spänning på att få höra, säger Tony Irving under torsdagseftermiddagen.

Anders Jansson: ”39 graders feber”

Det var under onsdagen som Expressen avslöjade att ”Let's dance” skulle stoppas efter uppgifter om flera misstänkta coronafall inom produktionen.

Bland annat berättade deltagaren Anders Jansson om hur han insjuknat i feber efter förra veckans sändning. 

”Jag åkte hem till Lund, som planerat, i söndags em. På måndagen känns jag mig öm i kroppen. På tisdag morgon tog jag tempen och hade då 39 graders feber”, skrev han i ett mejl till Expressen.

”Jag och produktionen bestämde att jag skulle vara hemma och hålla dem uppdaterade. Jag hade även feber tisdag kväll och i dag – onsdag – och har i dag även fått lindrig rethosta. Då bestämde produktionen att jag skulle 'stå över en omgång'.”

Avslöjades i internt dokument

I ett internt meddelande framkom också att det inte skulle bli något ordinarie program i veckan.

”På fredag kommer vi att ha en paus med Lets Dance pga sjukdom. Som det ser ut nu så kommer vi i stället att göra ett alternativt Let’s Dance-program som vi håller på att utveckla nu. Därför är ambitionen att vi fortfarande kommer att jobba på fredag och att ni skall räkna med det”, står det i meddelandet, som Expressen tagit del av.

Samtidigt har TV4 lagt locket på.

”Vi återkommer när vi har något att berätta”, skrev kommunikationschefen Malin Willers i ett sms under torsdagen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.