Sigrid Bernson ska enligt uppgift vara klar för Melodifestivalen 2016. Foto: All Over PressSigrid Bernson ska enligt uppgift vara klar för Melodifestivalen 2016. Foto: All Over Press
Sigrid Bernson ska enligt uppgift vara klar för Melodifestivalen 2016.  Foto: All Over Press
Sigrid Bernson och Anton Hysén. Foto: Olle SporrongSigrid Bernson och Anton Hysén. Foto: Olle Sporrong
Sigrid Bernson och Anton Hysén. Foto: Olle Sporrong
Dinah Nah. Foto: Sven LindwallDinah Nah. Foto: Sven Lindwall
Dinah Nah.  Foto: Sven Lindwall
Samir & Viktor är också klara för Melodifestivalen. Foto: Mattias HanssonSamir & Viktor är också klara för Melodifestivalen. Foto: Mattias Hansson
Samir & Viktor är också klara för Melodifestivalen.  Foto: Mattias Hansson

"Let's Dance"-Sigrid i Melodifestivalen 2016

Publicerad

Sigrid Bernson och Dinah Nah är klara för Melodifestivalen, enligt uppgifter till Expressen.

Pidde Pannkaka och Panetoz ska även vara aktuella för schlagern.

Efter två segrar i "Let's Dance" ställer nu dansaren Sigrid Bernson upp i Melodifestivalen nästa år, enligt uppgifter till Expressen. Sigrid Bernson tog Benjamin Ingrosso till seger 2014, men valde att inte medverka i "Let's Dance" i år på grund av andra åtagande.

Även Dina Nah återvänder till schlagern, vilket blir andra gången i rad artisten ställer upp. Dinah Nah var en av finalisterna med "Make Me (La La La)".

Enligt uppgifter till Expressen ska även gruppen Panetoz vara aktuell och håller på att välja mellan två olika låtar. Panetoz slog igenom stort sommaren 2012 med låten "Dansa Pausa". 2014 medverkade gruppen med "Efter solsken".

 

LÄS MER: Samir & Viktor klara för Melodifestivalen

 

En annan som finns med på Schlager-listan är Pidde Pannkaka från Skåne, enligt uppgifter till Expressen. Pidde Pannkaka är känd för att underhålla barn och för att älska pannkakor.

Samir & Viktor i Melodifestivalen

I slutdiskussionerna finns även tv-profilen Mojje.

Men uppgifterna är inget SVT vill bekräfta.

– Vi kommenterar aldrig artisterna innan presskonferensen, säger Lili Assefa, pressansvarig för Melodifestivalen.

 

LÄS MER: Måns Zelmerlöw skickar in låt till Melodifestivalen

 

Enligt Nöjesbladet återvänder Oscar Zia och Ace Wilder till Melodifestivalen nästa år. Det gör också förra årets "Idol"-vinnare Lisa Ajax.

Samir & Viktor är också klara för Melodifestivalen.

Låten som de tävlar med ska vara skriven av Fredrik Kempe.

Kempe är en veteran i sammanhanget och har skrivit över 20 låtar till tävlingen, däribland vinnarbidrag såsom "Hero" framförd av Charlotte Perrelli och "Undo" med Sanna Nielsen. Sammanlagt har han vunnit tävlingen fyra gånger som låtskrivare.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag