Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Let's Dance"-Sigrid i Melodifestivalen 2016

Sigrid Bernson ska enligt uppgift vara klar för Melodifestivalen 2016.
Foto: All Over Press
Sigrid Bernson och Anton Hysén.
Foto: Olle Sporrong
Dinah Nah.
Foto: Sven Lindwall
Samir & Viktor är också klara för Melodifestivalen.
Foto: Mattias Hansson

Sigrid Bernson och Dinah Nah är klara för Melodifestivalen, enligt uppgifter till Expressen.

Pidde Pannkaka och Panetoz ska även vara aktuella för schlagern.

Efter två segrar i "Let's Dance" ställer nu dansaren Sigrid Bernson upp i Melodifestivalen nästa år, enligt uppgifter till Expressen. Sigrid Bernson tog Benjamin Ingrosso till seger 2014, men valde att inte medverka i "Let's Dance" i år på grund av andra åtagande.

Även Dina Nah återvänder till schlagern, vilket blir andra gången i rad artisten ställer upp. Dinah Nah var en av finalisterna med "Make Me (La La La)".

Enligt uppgifter till Expressen ska även gruppen Panetoz vara aktuell och håller på att välja mellan två olika låtar. Panetoz slog igenom stort sommaren 2012 med låten "Dansa Pausa". 2014 medverkade gruppen med "Efter solsken".


LÄS MER: Samir & Viktor klara för Melodifestivalen


En annan som finns med på Schlager-listan är Pidde Pannkaka från Skåne, enligt uppgifter till Expressen. Pidde Pannkaka är känd för att underhålla barn och för att älska pannkakor.

Samir & Viktor i Melodifestivalen

I slutdiskussionerna finns även tv-profilen Mojje.

Men uppgifterna är inget SVT vill bekräfta.

– Vi kommenterar aldrig artisterna innan presskonferensen, säger Lili Assefa, pressansvarig för Melodifestivalen.


LÄS MER: Måns Zelmerlöw skickar in låt till Melodifestivalen


Enligt Nöjesbladet återvänder Oscar Zia och Ace Wilder till Melodifestivalen nästa år. Det gör också förra årets "Idol"-vinnare Lisa Ajax.

Samir & Viktor är också klara för Melodifestivalen.

Låten som de tävlar med ska vara skriven av Fredrik Kempe.

Kempe är en veteran i sammanhanget och har skrivit över 20 låtar till tävlingen, däribland vinnarbidrag såsom "Hero" framförd av Charlotte Perrelli och "Undo" med Sanna Nielsen. Sammanlagt har han vunnit tävlingen fyra gånger som låtskrivare.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.