Säsongen hotad av sjukdomarna

Ann Wilson och Tony Irving tillsammans med programledaren Tilde de Paula Eby.
Foto: OLLE SPORRONG
David Hellenius och Tilde de Paula Eby tvingas leda ett specialavsnitt av ”Let's dance” efter att det ordinarie programmet ställts in.
Foto: OLLE SPORRONG

När ordinarie ”Let's dance” ställs in på grund av sjukdom ersätts det med ett program med artistframträdanden – Carola ska uppträda och Tony Irving ska dansa med Kristin Kaspersen.

Samtidigt är det oklart vad som händer med resten av säsongen.

– Det kan hända igen, vi är alla medvetna om det, säger juryordförande Irving och berättar att man tar det ”en dag i taget”.

Efter flera sjukdomsfall i ”Let's dance”-produktionen tvingas TV4 ställa in det ordinarie programmet på fredagskvällen. I stället blir det ett specialprogram med uppträdanden av bland andra Carola, Pernilla Wahlgren och Måns Zelmerlöw.

Programmet kortas till en timme och delar av det sänds inte live utan spelas in under dagen.

– Det är mycket som händer under dagen men det är mycket som händer i kväll också. Jag kan inte avslöja så mycket för det är väldigt många nya tekniker som kommer att testas i programmet i kväll, det är folk som inte är i Sverige. Mer kan jag inte berätta, säger juryordföranden Tony Irving.

Han avslöjar dock att jurykollegerna Ann Wilson och Dermot Clemenger inte kommer att vara med i programmet. 

– Det är bara jag som kommer från juryn, och jag kommer att dansa med Kristin Kaspersen i kväll. Vi kommer att ha omvända roller, så Kristin och jag kommer att dansa en cha-cha tillsammans, säger Tony Irving. 

Fia Fång, som är exekutiv producent för ”Let's dance” på TV4, skriver i ett meddelande:

”Vi jobbar stenhårt för att leverera ett riktigt fint och underhållande program i kväll. För att kunna göra det så bra och innehållsrikt som möjligt på kort tid, har vi valt att göra vissa delar live on tape.”

”Let's dance”-säsongen hotad

På grund av coronapandemin har TV4 vidtagit en rad åtgärder för att kunna genomföra säsongens ”Let's dance”. Man har valt att stänga ute publik och press från studion och samtidigt bantat ner produktionen.

Man har också gått ut med riktlinjer till deltagare och produktion om att undvika att kramas och ta i hand.

Ändå har en rad sjukdomsfall drabbat programmet, bland annat fick deltagaren Anders Jansson 39 graders feber och hosta efter det första avsnittet, vilket har lett till att TV4 tvingades ställa in veckans ordinarie danstävling.

Vad som händer med resten av säsongen är oklart. 

– Vi hoppas att vi vet mer om fortsättningen i morgon. Vi vill ju att tävlingen ska fortsätta som en vanlig säsong, sa David Hellenius i ”Efter fem” på torsdagen.

Tony Irving: ”Det kan hända igen”

Tony Irving säger dock att han inte är orolig för fortsättningen av säsongen.

– Inte ett jävla dugg. Vi har det här som händer nu, det kan hända igen, vi är alla medvetna om det. Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer och ärligt talat, folk är sjuka nu men vi vet vad det är. Det kan vara influenser eller hösnuva. Så vi får ta det en dag i taget och återvänder med tävlingen så snart som möjligt, säger han.

Irving ser snarare det inställda programmet som något positivt.

– Jag tycker faktiskt att det här är jättespännande. Vi har hållit på i 15 år, vi behövde röra om i grytan. I vartenda annat land i Europa har de lagt ner sin ”Let's dance”, jag tycker det är fantastiskt att vi i Sverige kämpar vidare.

TV4 säger att ambitionen är att fortsätta sända ”Let's dance” i vår.

”Vi sätter säkerheten först. Men vår ambition är att kunna fortsätta sända Let's dance. Vi får lösa det från fall till fall om deltagare blir sjuka och gör allt vi kan för att produktionen ska kunna fortsätta”, skriver exekutiva producenten Fia Fång i ett meddelande till Expressen.

Let's Dance kan stoppas – uppgifter om coronasmittade i produktionen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.