Ingemar Stenmark gjorde succé i "Let's Dance". Foto: Olle SporrongIngemar Stenmark gjorde succé i "Let's Dance". Foto: Olle Sporrong

Ingemar Stenmark gjorde succé i "Let's Dance".

 Foto: Olle Sporrong
Nu jagar TV4 ännu en legendarisk 56:a. Foto: Anders KallersandNu jagar TV4 ännu en legendarisk 56:a. Foto: Anders Kallersand

Nu jagar TV4 ännu en legendarisk 56:a.

 Foto: Anders Kallersand
Enligt uppgift till Expressen ligger kanalen i förhandlingar med Thomas Wassberg. Foto: Nils JakobssonEnligt uppgift till Expressen ligger kanalen i förhandlingar med Thomas Wassberg. Foto: Nils Jakobsson

Enligt uppgift till Expressen ligger kanalen i förhandlingar med Thomas Wassberg.

 Foto: Nils Jakobsson

Let's Dance-planen: Vill ha med Wassberg

Publicerad

Efter Ingemar Stenmarks succé – nu jagar TV4 ännu en legendarisk 56:a till "Let's Dance".

Enligt uppgift till Expressen ligger kanalen i förhandlingar med Thomas Wassberg.

– Det förs diskussioner, säger en uppgiftslämnare.

Samtidigt har Björn Borg tackat nej till att medverka i programmet.

Ingemar Stenmarks comeback i offentligheten genom sin medverkan i "Let's Dance" i fjol blev en monumental succé.

Skidlegendaren kammade hem segern i finalen mot Marie Serneholt.

Nu hoppas TV4 kunna upprepa det vinnande konceptet. Enligt uppgift till Expressen ska skidhjälten Thomas Wassberg ha fått frågan om att medverka i programmet. Kanalen och Wassberg ska nu ligga i långt gångna förhandlingar. Ingenting är påskrivet ännu. I nuläget ska det finnas vissa frågor i avtalet som parterna måste enas om.

– Han har fått frågan, det stämmer. Det förs diskussioner nu, säger en uppgiftslämnare.

Thomas Wassberg själv vill inte kommentera uppgifterna.

– Jag har inga kommentarer till det, säger Wassberg.

"Let's dance" ska ännu inte ha skrivit på avtal med någon medverkande. Enligt uppgift till Expressen ska signaturen hämtas in inom de närmsta veckorna.

På TV4 lägger man locket på om årets medverkande.

– Vi har inga kommentarer, säger Anders Edholm, pressansvarig på TV4.

Thomas Wassberg är en av Sveriges främsta idrottare genom tiderna. Längdskidåkaren har fyra OS-guld och tre VM-guld på meritlistan.

Wassberg är en av fem legendariska 56:or, den gyllene generation av svenska idrottare där Björn Borg, Ingemar Stenmark, Thomas Wassberg, Linda Haglund och Frank Andersson ingår.

I dagsläget är det bara Björn Borg och Thomas Wassberg av 56:orna som inte medverkat i "Let's dance".

 

Björn Borg tillfrågad

Björn Borg ska ha fått frågan av TV4 – men tackat nej.

– Han ska inte vara med. Han har tackat nej, säger hans agent Per Hjertquist.

Thomas Wassberg har tidigare öppnat för en medverkan, i Sundsvalls tidnings webb-tv-program "Vakna med Wassberg".

Där berättade skidlegendaren att han fått frågan vid flera tillfällen, men tackat nej.

– Man vet aldrig. Vi får se. Det har inte passat. Det går åt så mycket tid det där, sa han i fjol.

Programmet har premiär 11 mars, enligt uppgift till Expressen. För TV4 är det alltså bråttom att kamma hem en storvärvning.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag