Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Let's dance” nära att ställas in – efter Adam Alsings bortgång

”Let's dance” nära att ställas in – efter Adam Alsings bortgång
Tilde de Paula Eby och David Hellenius var i sorg, berättar manusförfattaren Tove Norström.
Foto: OLLE SPORRONG
Adam Alsing.
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN

”Let’s dance” var nära ställas in helt efter Adam Alsings bortgång.

Tilde de Paula Eby och David Hellenius var i sorg, berättar manusförfattaren Tove Norström.

– Det kändes inte alls som att det var säkert att vi skulle klara av att göra ett program, säger hon i podcasten ”Trettio plus trevar”.

Förra fredagen var ”Let’s dance”-deltagarna tillbaka på dansgolvet och i tv-rutan efter några veckors uppehåll. TV4 ställde tidigare in det ordinarie programmet efter flera sjukdomsfall i produktionen och i stället fick tittarna se både ett förkortat specialprogram och ett slags jubileumsprogram.

Sedan stod det klart att tävlingen skulle dra i gång igen förra fredagen – men också denna sändning riskerade att stoppas. Men denna gång var det på grund av Adam Alsings bortgång.

”Let’s dance” nära att ställa in efter Adam Alsings död

Tove Norström är manusförfattare i ”Let’s dance” och enligt henne hölls det möten ända fram till fredagen, berättar hon i sin podcast ”Trettio plus trevar”.

– Det var ju liksom inte alls säkert att så här ”går det här ens att genomföra”. Både David och Tilde känner ju Adam privat. Jag tror Tilde kände honom väldigt väl. Alltså de var ju i jättesorg liksom, säger hon i podcasten.

Hon fortsätter:

– Det kändes inte alls som att det var säkert att vi skulle klara av att göra ett program.

Efter mötet på torsdagen träffas de igen på fredagen och då var stämningen annorlunda. Från att många var tveksamma till om det känns bra att sända programmet kändes det nu genomförbart. 

– Men nu känns det liksom helt annorlunda, nu känns det som det ska bli fint att säga någonting om och till Adam. Nu känns det som det ska bli fint att vi kan göra någonting som kan vara lite livsbejakande och glatt i allt det här som är så mörkt och deppigt och sorgligt, säger hon i podcasten.

TV4: ”Inte funnits några planer”

Men enligt TV4 verkar det inte ha funnits någon plan på att ställa in ”Let's dance”.

”Programmet sändes som planerat och det har inte funnits planer på något annat”, skriver Lina Berggren, presschef på TV4, i ett meddelande.

Stor förvirring när ett av paren åker ut.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.