Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Let's dance" firar 10 – med dubbelomgång

Det blir två omgångar "Let's dance" nästa år när TV4 bjuder in gamla deltagare att återvända. Foto: Olle Sporrong
"De vill ha mig som clown. Och då får det kosta", säger Thorsten Flinck, som är en av de tillfrågade. Foto: Jens L'Estrade

Det blir två omgångar "Let's dance" nästa år när TV4 bjuder in gamla deltagare att återvända.

Samtidigt arbetar kanalen för fullt för att hitta deltagare till årets ordinarie säsong.

- De vill ha mig som clown. Och då får det kosta, säger Thorsten Flinck, som är en av de tillfrågade.

De 9 vinnarparen

2015 fyller "Let's dance" tio år, och det blir en härlig vår för alla "Let's dance"-älskare. Det blir nämligen hela två omgångar av TV4-programmet. Vecka nio drar en vanlig säsong i gång. Dessutom står det nu klart att det senare i vår blir en minisäsong.

- Det blir väldigt speciellt i år när det är tioårsjubileum, säger juryordförande Tony Irving.

Minisäsongen kommer att vara förkortad och pågå i en månad. I den återvänder tidigare deltagare som medverkat i programmet under de tidigare tio säsongerna.

Läckberg tillfrågad

- Senare under våren blir det en fyra veckor lång specialare. I den specialaren återvänder de mest minnesvärda deltagarna från alla tio åren, säger Tony Irving.

Vad Expressen erfar är deckarförfattaren Camilla Läckberg en av de stjärnor som kontaktats för att vara med i specialsäsongen.

Skådespelaren Thorsten Flinck är en av deltagarna som kontaktats av produktionen för att vara med i den vanliga säsongen. Men det är oklart om Thorsten kommer att tacka ja.

- Jag har blivit tillfrågad i år. Jag vete fan. Jag måste ta ställning till det. Jag gav dem ett erbjudande de inte kunde säga ja till, i motsats till Gudfadern-filmerna. Jag gav dem ett erbjudande de var tvungna att säga nej till, säger han till Expressen.

Du krävde deg?

- Deg och omständigheter runtomkring mig i situationen för att göra det möjligt för mig att hålla i gång. Jag vill inte gå in på vilka. Men jag trodde det var omöjliga krav, men de har sagt ja till allting. Jag fick igenom kraven.

"Viftade på röven"

Är Thorsten med är han säker på vilken roll han kommer få i "Let's dance".

- Jag har en sång- och dansman i mig. Jag tycker om det lite ytliga. Men jag känner ingen tillhörighet i dansen, jag är väldigt dålig på att dansa. Jag har en rytmkänsla i mig. I livet. Som konstnär. Men när vi körde jazzbalett på Scenskolan, Peter Dalle och alla var med, i svarta danstrikåer och stod och viftade på röven... Jag är en väldigt dålig dansare. Och det vet väl de i "Let's dance" om. De vill ha mig som clown. Och då får det kosta, säger Thorsten Flinck.

Tony Irving säger att han inte vet om några deltagare eller dansare skrivit på för en kommande säsong - än.

- Inte vad jag vet, säger han.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!