Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lerins bråk med maken: ”Tycker inte om det”

Konstnären drog tillbaka sin skilsmässoansökan
Manoel Marques Lerin och Lars Lerin gifte sig 2009.
Foto: OLLE SPORRONG
För NWT berättar Lars Lerin om bråken med maken.
Foto: Stina Stjernkvist /SVT / Pressbild SVT
Lars Lerin.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

I vintras ansökte Lars Lerin om skilsmässa från maken Manoel ”Junior” Marques Lerin – men ångrade sig kort efter att ansökan skickats in.

Nu berättar han om bråken med maken.

– Jag vill inte ha någon dramatik i mitt liv, säger konstnären till NWT.

Lars Lerin, 67, och maken Manoel ”Junior” Marques Lerin, 44, gifte sig 2009.

Efter mer än elva år tillsammans ansökte Lars Lerin om skilsmässa i vintras. Men konstnären ångrade sig sedan.

”Hej bästa domstol, Ursäkta- jag önskar återkalla ansökan om skilsmässa. Det var ett misstag ... ljus hälsning Lars Lerin”, skrev han i ett mejl till Värmlands tingsrätt.

Efter att han dragit tillbaka skilsmässan berättade Lerin för NWT att han tyckte det hela var lite pinsamt och att beslutet var drastiskt.

– Jag vill inte gå in på det så mycket. Jag fick för mig att jag skulle ha ett annat liv helt enkelt, sa han till tidningen då.

”Tycker inte om det”

Paret har tidigare visat när de grälat i tv-program, något tittarna även kommer få se i ett nytt program på SVT som nyligen spelats in, skriver NWT.

67-åringen berättar för tidningen om bråken med maken och att dagarna ofta börjar och slutar med att paret inte är ense.

– Varje morgon och avslutning ingår det att Junior och jag ska ha en dust. Vi sätter det lite på sin spets och det blir lite improvisation, säger han till tidningen och fortsätter:

– Jag tycker inte om det. Jag vill inte ha någon dramatik i mitt liv. Jag är väldigt noga med att inte nappa på någon irritation hos till exempel honom, utan då försöker jag hellre släta över, för jag vet ju att det går över. Det är snabba kast med känslor i Brasilien och jag är mer långsint! Man måste se till att vardagen flyter på så gnisselfritt som möjligt.

Berättade om bråken

Lars Lerin och ”Junior” berättade om sina bråk när de medverkade i ”Tillsammans med Strömstedts” 2018.

De beskrev det då som att de bråkar ”ganska ofta” och att Lars enligt ”Junior” blir ”som en skallerorm”. Vid bråken går Lars Lerin till sin ateljé och sover där i flera dygn.

– Då blir jag lite manisk. Jag kan sitta och lyssna på en ljudbok och surar och målar, sa han i programmet då.

För ”Junior” kommer ilskan plötsligt men går också snabbt över.

– Jag bara exploderar på en gång. Jag är som ett lejon eller någonting. Men jag blir snabbt glad igen, berättade han i TV4.

Lars Lerin har genom åren prisats för sin talang. 2014 vann han Augustpriset med sin bok ”Naturlära”, och 2016 vann han kristallen för SVT-serien ”Vänligen Lars Lerin”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.