Foto: InstagramFoto: Instagram
 Foto: Instagram

Leonoras kärleksbild visar romansen med Louise

Publicerad

Leonora Vilhelmsson hittade kärleken genom "Bonde söker fru" – men tv-kamerorna hann inte med.

Redan i somras tog paret en kärleksbild tillsammans och lade ut på sociala medier, men det var först i det andra programmet som de fick berätta om sina känslor.

– Jag har gått och blivit kär i en helt fantastiskt bedårande kvinna, sade Leonora Vilhelmsson.  

Leonora Vilhelmsson, 40, gick med i årets "Bonde söker fru" för att hon ville hitta kärleken – men redan innan inspelningarna drog i gång hann hon hitta den rätta. 

En av de som skrev brev till henne var Louise Eriksson, 27.

– Jag har gått och blivit kär i en helt fantastiskt bedårande kvinna. Det är en brevskrivare som hörde av sig till mig, sade Leonora Vilhelmsson i förra veckans avsnitt av dokusåpan.

– Vi hade lite mejlkonversation och sedan började jag fundera på om man fick ha det. Och då fick jag reda på att man inte fick det. Då ville jag vara så ärlig att jag berättade att vi inte fick ha någon kontakt innan vi kom hit till slottet.

Men att undvika kontakt visade sig vara lättare sagt än gjort – när Leonora ringde upp Louise för att berätta om TV4:s regler slutade det med att de båda pratade i telefon i åtta timmar. 

– Jag hade ingen motståndskraft. Jag var tvungen att träffa henne och hon kände detsamma, säger Leonora Vilhelmsson. 

Lade upp bilden

Under sommaren spreds en bild på kärleksparet från Leonoras Instagram. På bilden stod paret och kramade varandra för att visa sin kärlek. Bilden lades upp på ett privat Instagramkonto men spreds sedan.

Clara Tengbom, exekutiv producent på TV4, berättar att kanalen inte ville att tittarna skulle veta om kärlekshistorien innan programmet började sändas. 

– Vi vill ju inte spoila någonting om vad som ska hända. Det vill ju våra tittare själva se, säger Clara Tengbom.

Bilden som avslöjade Leonoras romans med Louise. Foto: Instagram

– Vi hade en dialog med henne, helt enkelt, fortsätter hon. 

"Bondemagin började verka"

Clara Tengbom betonar att det inte finns någon konflikt  mellan kanalen och Leonora Vilhelmsson.

– Leonora var ju kär i henne, och programmet handlar ju om kärlek. Bondemagin började verka innan det var tänkt. 

– Det var en överraskning, och det är klart att det blev en utmaning att hitta någon ny med kort varsel. 

Bonden som fick hoppa in i stället blev Joacim Rickling, 26.

Clara Tengbom vill inte avslöja om Leonora Vilhelmsson kommer vara tillbaka i rutan i höst eller inte. 

– Den som tittar i höst får se vad som händer. Det är en höst där det händer väldigt mycket, säger hon.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag