Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lenas stora lyxplan – efter enorma miljonvinsten i tv

Största händelserna i nöjesvärlden.
Lena Jonsson i lördagens ”Nyhetsmorgon”.Foto: TV4
Jenny Strömstedt var programledare.Foto: TV4
Här visar en lycklig vinnare upp sin vinst.Foto: TV4

Från balkongen i Kroatien till ”Nyhetsmorgons” studio i Stockholm – Lena Jonssons väg mot miljonerna har tagit henne över hela Europa.

Nu berättar hon om hur Trissvinsten ska investeras.

– Det finns jättemycket som man skulle vilja göra, säger Lena Jonsson.

Lena Jonsson satt på en balkong i Kroatien och smuttade på rosévin när hon plötsligt fick en Trisslott av maken Jörgen. Hon skrapade fram tre Triss-symboler – vilket innebar att hon skulle få besöka ”Nyhetsmorgon” i TV4.

– Det blev verkligen en guldkant på semestern, säger hon till Expressen.

Lenas besök i nyhetsprogrammet ägde rum på lördagsmorgonen. 

– Det kändes nästan overkligt. Jag har ju sett det på tv tidigare, man käkar ju ofta frukost till ”Nyhetsmorgon”, berättar Lena.

Programledaren Jenny Strömstedt guidade tittarna genom den gastkramande skrapningen – som slutade i en mångmiljonvinst. Lena Jonsson skrapade hem 15 000 i månaden i 25 år, vilket innebär en total summa på 4,5 miljoner kronor.

Nu berättar Uppsalabon om vad hon planerar att göra med pengarna.

Lenas lyxiga pengaplan

– Det finns jättemycket som man skulle vilja göra. Vi bor i hus och borde kanske gräva om grunden. Samtidigt älskar vi att resa. Det finns så mycket att se. Nu kan alla i familjen få välja ett resmål. Sedan ska vi nog investera i lite andra grejer också. Tonårsgrabbarna där hemma vill uppdatera sina speldatorer, haha.

Lena Jonsson berättar att det känns lyxigt att få pengarna fördelade under 25 år, eftersom att hon då inte behöver bestämma exakt hur vinsten ska investeras på en gång.

– Ett av mina absoluta drömresemål var Nya Zeeland, men där var vi i julas. Jag skulle jättegärna åka tillbaka dit, men det finns så mycket att se både i Sverige och ute i världen. Jag kanske inte är den i familjen som behöver välja först.

Lena berättar även att hon har börjat rida igen efter ett långt uppehåll – en hobby som kan få sig en extra skjuts med de nya miljonerna.

Något rejält firande är ännu inte planerat. Lena och maken har i skrivande stund precis kommit hem till Uppsala efter skrapningen i Stockholm.

– Vi har precis lagat lunch. Vi har fått en massa grattis-sms från nära och kära.

Under lördagskvällen kan det dock bli ett och annat glas bubbel, avslöjar hon.

Prognos: Det blir sommarväder kommande dagarna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.