Foto: CORNELIA NORDSTRÖMFoto: CORNELIA NORDSTRÖM
 Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Foto: ALEXANDER DONKAFoto: ALEXANDER DONKA
 Foto: ALEXANDER DONKA

Lena PH:s stora miljonrullning

Publicerad

Lena Philipsson gör stor succé med sin turné och musik. 

Artisten omsätter miljonbelopp – och unnade sig för några år sedan en lyxlägenhet på Östermalm i Stockholm. 

– Jag räknar inte med att tjäna några pengar på skivförsäljning alls. Men det är klart, om en låt blir populär kan det generera Stimpengar, har Lena Philipsson sagt till DI Weekend.

Schlagerstjärnan och före detta Melodifestivalen-vinnaren Lena Philipsson, 51, fortsätter fylla konsertlokaler med sin krogshow. Philipsson inledde en succéturné i fjol med sin ”Jag är ingen älskling” och gör en ny Sverige-turné även i år. 

Artistens framgångar återspeglas även i plånboken. Lena Philipsson driver det egna bolaget ”Maria Magdalena AB” som i flera år haft en omsättning på mångmiljonbelopp. För räkenskapsåret 2015/16 redovisade artisten en nettoomsättning på imponerande 4,1 miljoner kronor. 

Bolaget gjorde ett resultat efter finansiella poster på 3 miljoner kronor. Lena Philipsson tar ut en stadig lön och hade en årsinkomst 2015 på 574 900. 

– Jag njuter av livet. Jag har det härligt. Jag har det jättebra, sa Lena Philipsson i april 2016.

 

LÄS MER: Lena PH:s mystiska bild får följarna att undra 

Lyxlägenhet på Östermalm

Artisten har tidigare kommenterat för Dagens industri hur de omfattande förändringar som präglat musikbranschen påverkat henne ekonomiskt.

– Jag räknar inte med att tjäna några pengar på skivförsäljning alls. Men det är klart, om en låt blir populär kan det generera Stimpengar. Annars är det andra saker man får tjäna pengar på, som min nya show, sa hon till Di Weekend.

Expressen har sökt Lena Philipsson för en kommentar utan resultat. Lena Philipsson berättade i samband med showen ”Jag är ingen älskling” att hon är mån om sitt privatliv - och bara vill dela med sig av sina känslor när hon skriver sin musik.

– Jag är fortfarande mån om mitt privatliv. Det är väldigt sällan jag kommenterar det egentligen. Men när man skriver musik... nu finns det låtar som berättar om var jag befinner mig i livet just nu. Det kändes väl helt okej att skriva det just nu. Jag vet inte varför. Jag känner mig bara lite mogen för att göra det. Nu ska jag inte vara en sådan. Jag vet inte. Det kändes rätt. Det var inte så utelämnande. Jag kände mig ändå mogen att glänta på den dörren, eftersom jag har vissa låtar som också är lite allvarsamma i sin karaktär, sa hon till Expressen inför "Jag är ingen älskling".

 

LÄS MER: Lena PH hyllas efter vågade bilden 

 

Lena Philipsson unnade sig 2014 en vindsvåning på Östermalm i Stockholm för 16,8 miljoner kronor. Boarean uppgick enligt annonsen till 173 kvadratmeter, men efter att artisten mätt lägenheten visade det sig att den bara var 168 kvadratmeter stor. Artisten mötte säljarna i rätten och fick 275 000 kronor i prisavdrag. 

Trots den fina vinstmarginalen i bolaget på 74 procent är Philipsson återhållsam med utdelningen. Maria Magdalena AB har ett eget kapital på 9,7 miljoner kronor och aktieuppdelningen uppgick i fjol till 225 000 kronor. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag