Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lena PH:s pik till Tegnell – missen i tv: ”Ingen bryr sig”

Lena Philipsson och Sanna Nielsen under tisdagens Allsång på Skansen.Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Lena Philipsson och Sanna Nielsen under tisdagens Allsång på Skansen.Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Lena Philipsson.Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Anders Tegnell.Foto: FREDRIK WENNERLUND / STELLA PICTURES/WENNERLUND FREDERIK WENNERLUND

Lena ”PH” Philipsson hade under tisdagen en egen allsångstimme. 

Under det livesända programmet passade hon på att ge Anders Tegnell en liten pik. 

– Plötsligt är det du som står i rampljuset och blir applåderad, säger hon. 

Under tisdagens ”Allsång på Skansen” gästade bland annat Lena ”PH” Philipsson, 54, programmet, som även fick fortsätta allsångskvällen med en egen timma live. På Sollidenscenen på Skansen hade artisten även sällskap av Björn Kjellman, 57, och Jill Johnson, 47. 

Under sitt framträdande passade hon på att ge Anders Tegnell en pik – detta precis efter att Jill Johnson gått av scenen. 

– Herregud det är verkligen inte alla som får vara en stjärna på sitt jobb som Jill. De flesta är ju helt vanliga människor utan applåder eller rampljus. Man kämpar på helt enkelt år in år ut och åker in till kontoret och sitter där i sin lilla vrå och studerar virus och ingen bryr sig, sa hon och fortsatte:

– Men sen helt plötsligt så förändras spelplanen, alla vill höra vad du har att säga. Plötsligt är det du som står i rampljuset och blir applåderad och beundrad och du tänker att ”nu är det min tid att glänsa”. Denna låt tillägnar jag till dig Tegnell, på ett skämtsamt vis, sa Philipsson innan hon sjöng ”Han går på vatten”. 

I programmet blev det även en liten miss – som fick Björn Kjellman att svära. Det var när Kjellman skulle läsa en dikt av Kristina Lugn som han tappade bort sig ett flertal gånger. 

Nielsen om relationen med Lena PH

Sanna Nielsen, 35, säger att hon var väldigt exalterad över att hon fick Lena ”PH” Philipsson som gäst i programmet, då hon beundrat henne i flera år och till och med blivit helt ”starstrucked” när hon träffat henne. 

– När hon var här senast vågade jag ju inte ens hälsa henne förrän vi var på scen men nu skärpte jag till mig. 

Så du var lugnare denna gång? 

– Absolut, men jag stakar mig när jag ska prata med henne, hon är så häftig och jag har sett upp till henne i så många år. Jag är glad ändå att den grejen finns kvar, att man själv blir starstrucked. 

Var Lena som du tänkt dig då, nu när du fått umgås med henne?

– Ja men det är hon, hon är lite blyg också som hon säger själv men har en sådan fin integritet och är bjussig, så jag är överlycklig, säger Nielsen. 

På frågan om artisterna kommer ha kontakt efter programmet svarar Nielsen lite svävande. 

- Oj, jag har ingen aning. Alltså ja, skulle hon fråga någon gång om jag vill sjunga med henne då ställer jag definitivt upp, där behöver jag inte fundera länge, säger hon och skrattar. 

Allt du vill veta om Lena Philipsson

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.