Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lena PH:s hastiga vändning – efter infallet

Lena Philipsson, 53, är tillbaka med ny musik, och ”Maria Magdalena” spås redan bli en sommarhit.
Foto: /ALL OVER PRESS / /ALL OVER PRESS EERO HANNUKAINEN
Egentligen hade artisten tänkt ha ett lugnt år – men har nu vänt upp och ner på sina planer.
Foto: ROJA STUDIOS / STELLA PICTURES

Lena Philipsson är tillbaka med sommarplågan ”Maria Magdalena”.

Egentligen hade artisten tänkt ha ett lugnt år – men har nu vänt upp och ner på sina planer.

– Det här året skulle vara ett lugnt år. Jag skulle koncentrera mig på att spela in lite nya låtar, säger Lena Philipsson i en intervju i Rix FM.

Lena Philipsson, 53, är tillbaka med ny musik, och ”Maria Magdalena” spås redan bli en sommarhit.

På tisdagen gästar artisten ”Rix Morronzoo” med Laila Bagge och Roger Nordin, och berättar om sina framtidsplaner.

Lena Philipsson har valt att lägga om sin planering helt för att kunna släppa låtar redan i år – och vill dra på turné med sin nya musik.

– Det här året skulle vara ett lugnt år. Jag skulle koncentrera mig på att spela in lite nya låtar, och skriva lite nya låtar. Men sen har det blivit så att vi bestämde oss för att släppa redan nu. Det finns ingen turné bestämd för det här året, men vi får se. Det kommer fler låtar också mot slutet av sommaren. Sen får man se vad det blir av dem. Jag kommer vilja spela dem någon gång så småningom, säger Lena Philipsson i Rix FM.

Lena PH gör musikvideon själv

Inför det nya släppet har Philipsson inte bara bestämt sig för att skriva låtarna – hon har också tagit bilderna själv, i sitt badrum. 

– Det är jätteroligt. Jag köpte mig en selfiestick. Man kan pyssla mycket själv nu med bilder. Så jag tänkte ”what the heck”, det är enklast. Jag tycker det är kul med bild, färg och form, säger hon.

Artisten planerar också att ha rörligt material till alla låtar hon släpper – och ”Maria Magdalena” har fått en musikvideo som hon gjort med dottern Saga Herngren.

– Jag har tänkt att jag vill göra lite rörligt material till alla låtarna jag släpper, i all enkelhet. Jag åkte ner till Berlin och frågade min dotter Saga om hon kunde vara så vänlig och filma och hålla i kameran, berättar Lena Philipsson.

Hon fortsätter om samarbetet med dottern:

– Sen blir det ju lite mamma dotter så där... Det är jag som är chef, det blir ju så. Mamma kliver in: ”Stå där, filma där, nu går jag förbi, följ efter”. Det var jätteroligt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.