Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lena PH:s fräcka flört med David Hellenius

Lena Philipsson har fortsatt vara kreativ under coronapandemin.
Foto: TV4
Foto: TV4

Lena Philipsson beskrivs av sina vänner som rak och ärlig.

När artisten på söndagen besökte ”Hellenius hörna” i TV4 testade programledaren hennes ärlighet med en fråga om hans utseende.

– Gud, ja, svarar hon och biter sig i läppen.

Lena Philipsson har precis som resten av Sveriges underhållningsbransch påverkats stort av coronapandemin. Men det kreativa arbetet har inte satts på paus. Bland annat har hon börjat producera egna musikvideor i hemmet, helt på egen hand.

– Jag har gjort några. Jag har skaffat mig ett stativ och lite gardiner. Jag vill inte visa upp hemmet eftersom jag är så hemlig, säger hon i ”Hellenius hörna”.

Lena Philipsson gör egna musikvideor

Lena Philipsson står ensam framför kameran, men klipper in sig själv när hon spelar olika roller. I en scen dyker det upp en man i tajta badbyxor, men det är alltså hon själv som stoppat fixat till ett paket.

– Jag provade med lite olika grejer. Tänkte att två kiwifrukter kunde vara bra. Eller lime. Men här var det mer hederlig raggsocka, säger hon, i programmet.

Lena Philipsson spelar in egna videor där hon spelar alla roller.Foto: TV4

– Det känns som att det kan klia lite, säger David Hellenius.

– Det är smällar man får ta, helt enkelt, svarar hon.

Lena Philipsson tog i somras över ”Allsång på Skansen” och ledde i en timme ett program helt utan publik på plats. I stället var hennes vänner med och dansade tillsammans på scen.

Till söndagens program har samma vänner bjudits in och i studion pratar de om att Lena Philipsson är väldigt rak och ärlig. David Hellenius väljer att testa just dessa egenskaper och börjar med ett påstående om att ”Carola är Sveriges absolut bästa sångerska”.

– Hon är fantastiskt duktig, men det finns många som är duktiga, svarar hon diplomatiskt.

Lena Philipsson tog över ”Allsång på Skansen” i somras.Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY

David Hellenius är nöjd med svaret, men kommer sedan med ett påstående om att han själv är ”snygg, smart och mycket påläst”.

– Gud, ja, svarar artisten och biter sig i läppen.

Aldrig funderat på att sluta

I programmet berättar Lena Philipsson också att det under hennes långa karriär aldrig har varit nära att hon skulle vilja sluta. Bara när hon var gift och hade fått barn kände hon att det var svårt att balansera sin kreativitet, säger hon i programmet.

Men det kom ett tillfällde då det vände.

– Efter skilsmässan, säger hon och skrattar. 

– Men faktum är att det ligger något i det. Det var egentligen först då som jag fick lite mer egentid. Jag behövde nog lite sådant för att hinna få en kreativitet tillbaka i hjärnan, säger Lena Philipsson.

Nu slår artisten hål på alla rykten och uppgifter om sitt kärleksliv och berättar sanningen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.