Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lena Ph:s erkännande om fasaden: ”Krockar”

Lena Philipsson var med i förra årets julkalender ”Storm på Lugna gatan”.
Lena Philipsson gästade TV4:s ”Nyhetsmorgon”
Lena Philipsson gästade TV4:s ”Nyhetsmorgon”
Foto: SIMON HASTEGÅRD

Lena Philipsson har en djärv scenpersonlighet – men kontrasten mellan yrkespersonen och det privata är stort.

Artisten menar att hon är två personer, och ibland matchar inte omvärldens bild av henne med verkligheten.

– Jag är mycket mer flyktig och lite blyg, säger hon i TV4:s ”Nyhetsmorgon”.

Lena Philipsson, 53, gästade söndagens ”Nyhetsmorgon” TV4, där hon både uppträdde och berättade om sin nya musik.

Låttexten till sommarhiten ”Maria Magdalena” anspelar på att sångerskan är två personer – på scen och privat. Nu kommenterar hon vad det innebär för henne.

– Det finns en offentlig person och en privat, så har det alltid varit. Jag håller ganska låg profil privat, och har alltid gjort. Jag går liksom inte och gör entré i ett rum när jag är privat. Det är en kontrast till den offentliga personen när man är uppsminkad och fixad i klackar och klänningar. Där är det meningen att jag ska synas och ta en väldig massa plats, säger hon i ”Nyhetsmorgon”.

Programledaren Maria Forsblom frågar Lena Philipsson om ”bilderna av henne krockar”.

– Det tror jag nog att de gör. Jag är mycket mer flyktig och lite blyg. Det är möjligt att det finns de som tror att jag är lika självklar och går omkring så privat också. Men jag är en sådan som gömmer mig lite, säger artisten.

Avslöjar nya satsningen – skriver manus

Lena Philipsson beskriver sig själv som en mångfacetterad person – hon kan bjuda på både glättig show och allvarlig sång. Scenen ger henne möjlighet att visa alla olika sidor.

Den senaste tiden har Philipsson också visat upp sin skådespelartalang. Hon kastade sig ut på okänt vatten genom att tacka ja till att vara med i förra årets julkalender, och fick fin respons för sin roll som Lussan Silfverhjelm.

 I ”Nyhetsmorgon” avslöjar Lena Philipsson att hon nu har tagit sig an ännu en ny utmaning. Hon är nämligen manusförfattare till ett än så länge hemligt tv-projekt – en kommande dramakomedi.

– Jag håller faktiskt på med ett annat litet projekt som jag kanske får nämna. Jag sitter med i en liten utvecklingsgrupp som skriver på manus till en dramaserie, en dramakomedi för en av de stora kanalerna. Det är roligt, säger hon.

Expressen har sökt Lena Philipsson.