Lena Philipssons oväntade livsändring – visar nu rädslan

Shima Niavarani, Sofia Ledarp och Lena Philipsson
Shima Niavarani, Sofia Ledarp och Lena Philipsson
Lena Philipsson
Foto: /IBL / /IBL
Julkalendern 2018, ”Storm på lugna gatan”
Foto: © SVT 2018 Photo: Johan Paulin / © SVT 2018 Photo: Johan Paulin
Lena Philipsson.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Lena Philipsson kastar sig ut på okänd mark, snart ser vi sångerskan göra debut i årets julkalender på SVT – och hyllas av kollegerna för sin skådespelartalang.

Artisten utesluter inte att tittarna kommer få se mer av henne i rutan, och uttrycker sig kryptiskt kring sina kommande karriärplaner.

– Läskigt för mig som inte riktigt har vanan inne, men jag kunde absolut inte säga nej till julkalendern, säger Lena Philipsson.

Lena Philipsson, 52, är känd som artist och låtskrivare. Men snart syns hon som skådespelare i årets julkalender ”Storm på lugna gatan” på SVT.

Lena Philipsson har ingen större erfarenhet av skådespeleri och berättar att hon kände nervositet inför inspelningarna.

– Läskigt för mig som inte riktigt har vanan inne, men jag kunde absolut inte säga nej till julkalendern. Det är en fantastisk grej att vara med på. Jag kastar mig ut helt enkelt. Samtidigt försökte jag lära mig så mycket jag kunde nu när jag fick möjlighet. Väldigt kul, men lite nervös var jag, säger hon.

Artistens motspelare i julkalendern, Sofia Ledarp, rycker åt sig mikrofonen och byter in:

– Hon var überbegåvad och det var inga problem alls för henne. Du är verkligen en skådespelerska, det var fantastiskt att se, säger Sofia Ledarp. 

Betyder det att vi kommer få se mer av dig i rutan framöver?

– Det vet vi inte. Jag tycker det är väldigt kul att utforska det här området. Så får vi se hur hur långt det bär, så kan vi säga. Den som lever får se, säger Lena Philipsson.

Blir det mer musik?

– Jag kommer inte stå på scenen i vår, och ska vara ”ledig”, det betyder att jag sitter och skriver på ny musik. Jag planerar nya stordåd. Så får vi se när de dyker upp, säger Philipsson.Så knep Lena Philipsson rollen: ”Skådespelarbegåvning”

I rollistan på årets julkalender finns förutom Lena Philipsson namn som Cecilia Forss, Henrik Johansson, Johan Rheborg, Shima Niavarani och Sofia Ledarp.

Regissören Emma Bucht berättar hur det gick till när Lena Philipsson castades till en av rollerna.

– Jag har hittat dem längs vägen, Lena Philipsson är en av de nyaste jag har hittat. Det var när vi jobbade tillsammans med hennes nya show som jag upptäckte att hon hade skådespelarbegåvning, säger hon och fortsätter:

– Det är som att man samlar ihop en liten kortlek med olika sorter som är fina ihop. De ska vara spretiga och samstämmiga på samma gång. 

”Storm på lugna gatan” har premiär 1 december i SVT, SVT Play och i Barnkanalen.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.